ALTIJD DE EXACTE LUCHTKWALITEIT WETEN MET SIEMENS

Door Siemens
8 juli 2020

90% van onze tijd besteden we binnenshuis. Een goede luchtkwaliteit in een gebouw is dus van fundamenteel belang. De luchtkwaliteitssensoren van Siemens voldoen aan alle eisen en zijn geschikt voor elk type gebouw.   

De Symaro™ QPA luchtkwaliteitopnemers zijn geschikt voor het meten van:

  • de CO2-concentratie, als indicatie voor de aanwezigheid van personen in ruimten waarin niet mag worden gerookt
  • de VOC-concentratie, als indicatie voor de aanwezigheid van geuren in de ruimtelucht, zoals tabaksrook, lichaamsgeuren, uitdampingen van materialen
  • de relatieve vochtigheid in de ruimte
  • de temperatuur in de ruimte

Hoe het werkt

De Symaro™ – luchtkwaliteitsensoren bepalen de CO2-concentratie door infrarood absorptiemeting (NDIR). Dankzij een toegevoegde, geïntegreerde, stabiele referentielichtbron kalibreren de sensoren zichzelf op nauwkeurige wijze en zijn zij volledig onderhoudsvrij. De kanaaluitvoeringen zijn voorzien van een gepatenteerde 3-kamermeetcel die de opnemer onafhankelijk maakt van de luchtstromingsrichting. Dit betekent in de praktijk eenvoudige en snelle montage. 

Combineer en maak het slimmer

Combineer de sensor met andere Siemens producten en systemen, zoals regelaars voor gebouwautomatisering en frequentieregelaars. Op deze manier optimaliseert de Symaro luchtkwaliteitsensor de vraaggestuurde ventilatie. Hiermee is tussen de 20 en 70 procent in energie- en kostenbesparing te realiseren!