TOEKOMSTBESTENDIG VENTILEREN

Door Barcol-Air
24 september 2020
author-image

In de samenleving is er een steeds meer aandacht voor goede ventilatie in gebouwen. Met het Barcol-Air VAV-systeem beschikt u over een toekomstbestendige wijze van ventileren.

Betere prestaties en welzijn

Goede ventilatie in gebouwen draagt bij aan het welzijn en de prestaties van de gebruikers. Bij een slechte luchtkwaliteit is er onder meer sprake van een teveel aan CO2 in de ruimte, wat klachten als sufheid en vermoeidheid kan veroorzaken, maar tevens leidt tot productiviteitsverlies.

Barcol-Air VAV-systeem

Toepassing van het Barcol-Air VAV-systeem draagt bij aan de kwaliteit van het binnenklimaat. Bij dit systeem wordt alle benodigde energie in de vorm van gekoelde of verwarmde lucht door middel van verse lucht aan de ruimte toegevoerd, op basis van de door de gebruiker ingestelde gewenste ruimtetemperatuur en de gemeten luchttemperatuur in de ruimte. Door te regelen op basis van de gemeten CO2-waarde in de ruimte, zal het systeem bij een lage bezetting automatisch terug regelen. Dit draagt positief bij aan het energiegebruik en daarmee de EPC-waardering van het gebouw.