MAKKELIJK ENERGIE-EFFICIENT MET M4M NETWERKANALYSER

Door ABB
24 maart 2020
ABB

Als er één thema is dat volop in de belangstelling staat dan is het wel verduurzaming. Door energie real-time en nauwkeurig te monitoren en te analyseren zet u hiermee een belangrijke stap met meer efficiëntie en betere prestaties. ABB biedt hiervoor sinds kort een connected totaaloplossing: de M4M netwerkanalyser.

Volledig connected

De nieuwe netwerkanalysers van ABB kunnen de netkwaliteit analyseren en de energie monitoren. Van basis elektrische parameters tot geavanceerde KPI’s voor netkwaliteit in golfvorm- of grafiekpresentatie. Ze verzamelen informatie voor het energieverdeelsysteem en kunnen worden gekoppeld aan het ABB Ability™ Electrical Distribution Control Systeem. Dit cloud-gebaseerde platform geeft gebruikers direct toegang tot bruikbare data op het gebied van energieverbruik en lokale productietrends. Met deze mogelijkheden kan de efficiëntie worden verbeterd en zijn problemen met de netkwaliteit eenvoudiger op te lossen.

Snellere installatie

Een intuïtieve interface staat garant voor een eenvoudige configuratie en snelle visualisatie. Zo is er tot 40 procent minder tijd nodig voor installatie en inbedrijfstelling. Volledig stekerbare klemmen en een mobiele app dragen daarnaast bij aan een veel snellere ingebruikname.

Voor uiteenlopende toepassingen en omgevingen wordt de M4M netwerkanalyser geleverd in twee uitvoeringen: M4M 20 en M4M 30 met touchscreen. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een complete set communicatieprotocol-opties. De uitvoeringen met Rogowski-spoelen maken integratie in een nieuwe of bestaande installatie mogelijk en verminderen tegelijkertijd de bekabelingstijd met 70 procent.

Van kantoorpanden tot datacenters

In kantoorpanden kunnen met de M4M netwerkanalyer de efficiëntie van het real-time energieverbruik en vermogensmonitoring worden verbeterd, waardoor naheffingen of boetes van energiebedrijven worden voorkomen. In industriële omgevingen wordt kostbare uitval, schade aan apparatuur of verstoring van kritische processen voorkomen dankzij de vereenvoudigde monitoring en bewaking van het elektriciteitsnetwerk.

Voordelen van de M4M netwerkanalyser