MEER COMFORT, VEILIGHEID EN ENERGIE-EFFICIËNTIE MET GIRA SMART HOME

Door Gira
22 september 2023
Gira

Meer comfort, meer veiligheid, meer energie-efficiëntie – dat alles biedt het nieuwe  Smart Home systeem Gira One. Of het nu gaat om slimme besturing van licht,  zonwering, ruimtetemperatuur of muziek, Gira One overtuigt met een doordacht en  krachtig productassortiment.

Bekijk de innovatie van Gira

Eenvouding en slim Smart Home Systeem

Slimme technologieën kunnen heel complex zijn, alleen al omdat ze heel veel kunnen. Een van de doelstellingen van Gira is om ze eenvoudig vorm te geven, zowel voor planners, installateurs en gebruikers.

Hiervoor heeft Gira een nieuw krachtig Smart Home systeem ontwikkeld: Gira  One. Dit maakt niet alleen een eenvoudige installatie mogelijk, maar ook een zeer eenvoudige inbedrijfstelling via de nieuwe Gira Project Assistant.

Wooncomfort en veiligheid

Het nieuwe Smart Home systeem Gira One biedt alle basisfuncties van een Smart Home, die het wooncomfort en de veiligheid verhogen en helpen om energie te besparen. Daartoe behoren: zonwering, verlichting, temperatuurregeling en klimaatbeheersing, geluid via Sonos, veiligheidsfuncties zoals aanwezigheidssimulatie bij afwezigheid of de toegang tot videobewaking via de Gira Smart Home app op afstand en deurcommunicatie die eveneens via het wandbedieningsapparaat Gira G1 kan worden bestuurd.

Het systeem communiceert daarbij compleet veilig, zowel de apparaten onderling als bij toegang op afstand. Gira One is gebaseerd op de wereldwijd beproefde en gecertificeerde Smart Home-standaard KNX.

Gira One set

Installatie en inbedrijfstelling

Het instellen van Gira One vindt uitsluitend en intuïtief plaats via de Gira Project Assistant (GPA): Deze zorgt ervoor dat de inbedrijfstelling eenvoudig en tijdbesparend verloopt. Daarbij het grootste voordeel: de installateur is bij Gira One niet meer afhankelijk van de programmeersoftware ETS.

Met de gratis GPA kunnen elektrotechnisch installateurs projecten van klanten alvast op kantoor voorbereiden – nog geheel zonder producten – en later ter plaatse deze probleemloos overdragen op de Gira One apparaten: De GPA past zich steeds aan de betreffende workflow aan. Hiervoor zijn geen tijdrovende opleidingen of bijscholingen nodig: een vanzelfsprekende stap-voor-stap-modus alsook de in de GPA geïntegreerde leervideo’s begeleiden het complete proces van de inbedrijfstelling en waarborgen een succesvolle installatie van het systeem. De desbetreffende eindgebruikerdocumentatie wordt automatisch gegenereerd door de GPA en vergemakkelijkt de latere overdracht aan klanten.

Gebruiksvriendelijk in alle opzichten

Niet alleen het installeren van Gira One is snel en eenvoudig, hetzelfde geldt voor de bediening van het systeem. Het kan worden bediend met normale drukcontacten, op de gebruikelijke manier, betrouwbaar en beproefd. Anderzijds is een mobiele besturing via de Gira Smart Home app mogelijk: ook op afstand veilig via smartphone en tablet of via de vast geïnstalleerde bedieningscentrale Gira G1. Met de Gira Smart Home app kunnen gebruikers bovendien talrijke instellingen zelfstandig en eenvoudig aanpassen. Of derde systemen zoals Sonos of Philips Hue integreren.

Uitgebreide bandbreedte

De bandbreedte van de afzonderlijke functies zijn uitgebreid en aantrekkelijk. Tot de zonwering behoort bijvoorbeeld de bescherming tegen inkijk bij schemering – deze laat de rolluiken bij zonsondergang automatisch omlaag bewegen en zorgt zo voor privacy tegen ongewenste inkijk. De stormbescherming zorgt ervoor dat jaloezieën of markiezen automatisch omhoog bewegen, als buiten hoge windsnelheden worden gemeten, en voorkomt stormschade. De groepsbesturing maakt het mogelijk om met één druk op de knop of via de Gira Smart Home app alle rolluiken gezamenlijk te laten bewegen.

De belangrijkste voordelen

  • Zeer eenvoudige, snelle en assistentgestuurde inbedrijfstelling zonder uitgebreide bijscholing.
  • Intuïtieve bediening via drukcontacten, touchdisplays en via de Gira Smart Home app met verreikende wijzigingsopties voor gebruikers. 
  • Gecertificeerde Smart Home standaard KNX Secure garandeert toekomstzekerheid en beschermt tegen manipulatie.

Meer informatie