ABB I-BUS® KNX PRODUCTAANBOD VOOR SMART BUILDINGS

Door ABB
1 augustus 2023
author-image

Dé oplossing voor flexibiliteit, controle en energie-efficiency in slimme gebouwen.
Hiermee is uw gebouw klaar voor de besturingsconcepten van morgen.

In een slim gebouw zijn installaties aan elkaar gekoppeld, zodat het mogelijk is alle functies optimaal te bedienen en te beheren. Dit kan met het uitgebreide ABB i-bus® KNX productassortiment. U kunt hierbij denken aan de bediening en het beheer van de verlichting, zonwering, ventilatie, beveiliging en energiebeheer. De bedieningselementen en ontvangers vormen een geïntegreerde oplossing. Omdat het gaat om een gestandaardiseerde gegevensverbinding, is het gebouw toekomstproof als voor wat betreft de besturingsconcepten van morgen.

Van verlichting tot zonwering

In het ABB i-bus® KNX productassortiment vindt u bijvoorbeeld het Busch-SmartTouch® 10”- paneel. Met dit paneel kunt u een aantal KNX-standaardfuncties weergeven en bedienen, zoals verlichting, audio, video en zonwering. Ook kunt u het paneel inzetten als video-binnenpost voor het deurcommunicatiesysteem Busch-Welcome.

Weersensor

Nog een mogelijkheid is om een weersensor op te nemen in het systeem. Deze beschermt uw zonwering tegen storm, omdat u kunt regelen dat de zonwering wordt opgehaald bij wind en regen. Daarnaast is er in de zomer minder koeling van de ruimte nodig als u regelt dat de zonwering naar beneden gaat als het warm en zonnig is.

Deze mogelijkheden dragen bij aan comfort en energie-efficiëntie. Er is nog veel meer mogelijk.

Nieuwsgierig naar wat er allemaal kan? Kijk op ABB.com