OPTIMALE HANDHYGIËNE AANBIEDEN MET EEN BEPERKT BUDGET VEREIST SLIMME PRODUCTKEUZE

Door Delabie
17 maart 2021
author-image

De coronapandemie heeft onze benadering van iets simpels als handenwassen doen heroverwegen. Iedereen wast nu veel vaker en langer de handen. Hierdoor is het waterverbruik in publieke en commerciële sanitaire ruimten aanzienlijk toegenomen. Het belang waterbesparing te optimaliseren en verspilling tegen te gaan zorgt ervoor dat gebouwbeheerders bewuster voor aangepaste producten gaan kiezen.

Sanitair voor publieke ruimten – het juiste product op de juiste plaats

De meerprijs bij aankoop van een mechanische of elektronische zelfsluitende kraan kan al terugverdiend worden in slechts enkele maanden. Door het veelvuldig wassen van de handen is het waterverbruik aanzienlijk toegenomen. Door te kiezen voor debietbegrenzers en zelfsluitende kranen wordt de waterrekening beperkt. Sensorkranen die alleen worden geactiveerd wanneer de handen worden waargenomen en uitgeschakeld wanneer er geen aanwezigheid wordt gedetecteerd, zullen het verbruik nóg verminderen (tot 90 % besparing ten opzichte van mechanische kranen).

Een bar, met 2 mechanisch zelfsluitende wastafelkranen met een debiet van 3 liter per minuut en zelfsluiting na 7 seconden, die gemiddeld 50 keer per dag gebruikt worden gedurende 200 werkdagen, bespaart 82 m³ water per jaar, of € 164 (aan een gemiddelde prijs van € 2 per m³).

Sleutel tot succes

Een andere - verborgen - kost is het vervangen van versleten apparatuur. Intensief gebruik eist zijn tol van zelfs de meest duurzame materialen. De keuze van het product heeft een aanzienlijke invloed op de levensduur van de sanitaire installatie. De elektronische kranen van DELABIE hebben bijvoorbeeld zelf-diagnoserende LED's om problemen te helpen detecteren en oplossen. Gestandaardiseerde vervangingsonderdelen zoals binnenwerken vereenvoudigen het onderhoud, terwijl geïntegreerde filters het mechanisme beschermen tegen vuilophoping. Door te kiezen voor kranen die deze elementen bevatten, zal de onderhoudskost verlagen en de levensduur van de installatie verlengen. 

De sleutel tot succes is het bewust zijn van de fundamentele verschillen tussen de huishoudelijke badkamer en een publieke sanitaire ruimte. Hierdoor wordt ook de productkeuze vereenvoudigd.

DELABIE

Het laatste in sanitair

Meer artikelen