COMFORTABELER, VEILIGER EN DUURZAMER DOUCHEN MET LUXXOR SHOWER SAVE

Door Luxxor
18 september 2023
author-image

In hotels, appartementen en zorgcentra groeit de douche(energie)vraag. De Luxxor Showersave® reduceert deze energievraag met 50%. Deze energievraagreductie is de basis voor verduurzaming met een rendabel, comfortabel & eenvoudig tapwatertoestel zonder circulatieleiding.

Warmtapwater zonder leidingverlies

Om korte wachttijden en legionellaveiligheid te garanderen wordt traditioneel het warmtapwater in de utiliteit centraal opgewekt en via een circulatieleiding naar de tappunten gedistribueerd. De verliezen van deze circulatieleiding verdubbelen de energievraag van warmtapwater (afhankelijk van de gebouw opzet). Bij all-electric centrale installaties worden vaak grote opslagboilers geplaatst om het vermogen van de warmtepomp beperkt te houden en optimaal te laten presteren. Deze opslag kost ruimte & brengt extra (energie)verliezen.

Rekenvoorbeeld centraal: In een gebouw met douche-energievraag van 50.000kWh is het leidingverlies 50.000kWh. Met een warmtepomp (COP3) is de elektriciteitsvraag :  100.000/3=33.333kWh/jaar

Sterk gereduceerde energievraag

Naast de hoge energieverliezen, blijft een circulatieleiding technisch complex, waardoor comfort en veiligheid regelmatig falen zonder de juiste kennis en onderhoud. Door het water dicht bij het tappunt te verwarmen vervalt het grootste deel van het distributieverlies. Door toepassen van de Luxxor Showersave wordt de energievraag zo sterk gereduceerd, dat zelfs met COP1 toestellen (boilers/doorstromers) uw douches zijn voorzien van duurzaam, rendabel en veilig douchewater.

Rekenvoorbeeld decentraal: 50.000kWh douche-energievraag wordt 25.000kWh door toepassen van de Luxxor Showersave®. Met een COP1 toestel wordt de elektriciteitsvraag : 25:000kWh/jaar

Decentrale douchewarmte reduceert in dit voorbeeld de elektriciteitsvraag van 33.333kWh naar 25.000kWh. DoucheWTW maakt met een eenvoudigere installatie mogelijk, die ook nog eens onderhoudsarm, duurzaam en rendabel is.

 

Het hoogste rendement in zijn klasse

De Luxxor Showersave® is een robuuste en veel toegepaste douchepijp WTW in nieuwbouw, renovatie en utiliteit. De serie heeft geen bewegende delen én heeft het hoogste rendement in zijn klasse! Zo maakt u zorgeloos de stap naar een aardgasvrije en duurzame warmtapwater voorziening.

De voordelen van Luxxor Showersave

De Luxxor Showersave® doucheWTW reduceert het energieverbruik voor douchen met ca. 50%! Deze energiebesparing levert voordelen op voor gebruikers, de bouwkolom en gebouweigenaren. De belangrijkste voordelen van een lagere douche-energievraag:

  • Verbeterde BENG 2 en BENG3 en support in verbeteren energielabel. · Lagere energiekosten en een energierekening die minder gevoelig is voor prijsfluctuaties.
  • Een kleinere benodigde boiler met het zelfde comfort. Voorbeeld: 40minuten douchen (7,5L/min) met een 100L ipv 180L boiler.
    • Een kleinere boiler heeft minder ruimte en gewicht nodig, daardoor wordt verduurzamen voor meer woningen toegankelijk
    • Kleinere boiler heeft minder stilstandsverlies. Dus nog meer energiebesparing!
  • Met een lagere douche-energievraag naar een lagere benodigde aansluitcapaciteit. Dit voorkomt hoger vastrecht en extra kosten.
  • Lagere druk op het elektriciteitsnet, ook op piekmomenten! 
  • Lagere benodigde bron capaciteit, lagere bronkosten.

De Luxxor Showersave® is volledig gecertificeerd (KIWA, kwaliteitsverklaringen in BCRG) en is een energiezuinige, kosten effectieve en circulaire oplossing (o.a. recyclebaar en wordt geproduceerd in Nederland). Verduurzamen was nog nooit zo makkelijk en circulair!

Ontdek het Luxxor Showersave assortiment