Geberit FlowFit, geïnstalleerd in één vloeiende beweging

Door Geberit
15 november 2023
Geberit

Geberit FlowFit is het innovatieve aanvoersysteem dat het perfecte installatieproces mogelijk maakt. Het systeem is moeiteloos en intuïtief te gebruiken en biedt een geheel nieuwe ervaring op het gebied van installatietechniek.

De toekomst van bouwplaats efficiëntie

Alles wat het werk op de bouwplaats moeilijk en omslachtig maakt, behoort tot het verleden. In plaats daarvan maken vloeiende processen, uitstekende ideeën en een hele reeks innovatieve productdetails Geberit FlowFit tot het leidingsysteem van de toekomst.

Nooit meer een onhandige werkhouding

Het werk voor een installateur is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dankzij de draaibare fitting kan de installateur de perspositie bepalen. De fittingen worden nu aan de zijkant verperst. In plaats van om de hele fitting hoeft de persbek alleen nog om de persindicator te worden gepositioneerd. Hierdoor is het mogelijk om ook in hoeken of krappe plekken makkelijk en veilig te werken. Daarnaast is de gereedschapskoffer lichter, omdat alle afmetingen van d16 tot d75 mm met slechts twee persbekken kunnen worden verperst. Kiezen voor Geberit FlowFit is dus Slim Bekeken!

Nooit meer gereedschap wisselen

Het persgereedschap en de persindicatoren zijn perfect op elkaar afgestemd. Om leidingdiameter van d16 tot d75 te kunnen verpersen, heeft een installateur nu nog maar twee persbekken nodig. Daardoor is het niet meer nodig om telkens van gereedschap te wisselen en wordt het werk een stuk eenvoudiger en sneller. In appartementsgebouwen en woningen waarin leidingen tot een diameter van d40 zijn voorzien, is zelfs slechts één persbek nodig. Doordat de persbekken en de persindicatoren dezelfde kleurcodes hebben – blauw voor diameters van d16 tot d40 en oranje voor diameters van d50 tot d75 – is de juiste combinatie direct duidelijk.

Nooit meer onzekerheden

Met Geberit FlowFit is het duidelijk dat het installatieproces veilig is. Dit wordt gegarandeerd door speciale uitvoeringskenmerken in de fitting, die de gebruiker duidelijke informatie geven. De fitting heeft meerdere grote inspectievensters die informatie geven over de insteekdiepte. De persindicator geeft aan waar de persbek moeten worden aangebracht en de kleur geeft aan welke persbek moet worden gebruikt. Na een succesvol persproces komt de persindicator los, zodat duidelijk te zien is of alle verbindingen goed verperst zijn.

Nooit meer hygiënezorgen

Door de optimale vormgeving van de fitting worden drukverliezen tot een minimum beperkt. Minder weerstand resulteert in kleinere diameters en daarmee kortere wachttijden. Door het kleinere interne volume van de leiding wordt minder water vervoerd, waardoor het gemakkelijker wordt om drinkwaterhygiëne te garanderen.

Ontdek Geberit FlowFit serie