QUOOKER INTRODUCEERT HANDIGE BESPAARCHECKER

Door Quooker
17 maart 2021
author-image

Veel consumenten denken dat Quooker een energieslurper is. Het tegendeel is waar: met een Quooker kunt u juist energie en water besparen. Maar hoe legt u dat uit aan uw klant? En hoe groot is die besparing dan?

Bespaar water en energie

Quooker heeft daarvoor een handige online tool ontwikkeld waarmee u de besparing in de specifieke situatie van uw klant inzichtelijk kan maken. Vul de gegevens in op quooker.nl/besparen en binnen een minuut ziet u wat uw klant verbruikt en hoe u uw klant kan helpen besparen door het installeren van een Quooker.


 

Hoe bespaart een Quooker water?

In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als u twee keer zoveel water kookt als je gebruikt. Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer en kunt u vele liters besparen! 

Hoe bespaart een Quooker energie?

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat je in het keukenkastje plaatst. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel.  Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruikt u met een Quooker minder energie dan met een waterkoker, wanneer u meerdere keren per dag water kookt.