GEBERIT INTRODUCEERT NOVITEITEN 2021

Door Geberit
7 mei 2021
Geberit

De noviteiten van Geberit bieden innovatieve oplossingen voor installateurs. Maak kennis met het compleet nieuwe aanvoersysteem Geberit FlowFit evenals de nieuwe iCon Pack met Easy Fast Fix bevestiging en het verstelbare bodemventiel.

Technische Unie Piaggio Roadtrip

Onder het  genot van een goed kop koffie vertelt Annelot van Geberit u alles over hun nieuwste noviteiten. Veel kijkplezier!

Geberit FlowFit

in één vloeiende beweging geïnstalleerd

Geberit

Nooit meer een onhandige werkhouding
Het werk voor een installateur is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dankzij de draaibare fitting kan de installateur de perspositie bepalen. De fittingen worden nu aan de zijkant verperst. In plaats van om de hele fitting hoeft de persbek alleen nog om de persindicator te worden gepositioneerd. Hierdoor is het mogelijk om ook in hoeken of krappe plekken makkelijk en veilig te werken. Daarnaast is de gereedschapskoffer lichter, omdat alle afmetingen van d16 tot d75 mm met slechts twee persbekken kunnen worden verperst.

Nooit meer gereedschap wisselen
Het persgereedschap en de persindicatoren zijn perfect op elkaar afgestemd. Om leidingdiameter van d16 tot d75 te kunnen verpersen, heeft een installateur nu nog maar twee persbekken nodig. Daardoor is het niet meer nodig om telkens van gereedschap te wisselen en wordt het werk een stuk eenvoudiger en sneller. Doordat de persbekken en de persindicatoren dezelfde kleurcodes hebben – blauw voor diameters van d16 tot d40 en oranje voor diameters van d50 tot d75 – is de juiste combinatie direct duidelijk.

Nooit meer onzekerheden
Met Geberit FlowFit is het duidelijk dat het installatieproces veilig is. Dit wordt gegarandeerd door speciale uitvoeringskenmerken in de fitting, die de gebruiker duidelijke informatie geven. De fitting heeft meerdere grote inspectievensters die informatie geven over de insteekdiepte. De persindicator geeft aan waar de persbek moeten worden aangebracht en de kleur geeft aan welke persbek moet worden gebruikt. Na een succesvol persproces komt de persindicator los, zodat duidelijk te zien is of alle verbindingen goed verperst zijn.

Geberit iCon wandcloset

Geberit

Easy Fast Fix
Met de innovatieve bevestigingstechniek – Easy Fast Fix (EFF) – maakt Geberit het installeren van een closet super eenvoudig! De nieuwe, gepatenteerde Easy Fast Fix (EFF3) bevestigingstechnologie maakt het mogelijk het closet direct helemaal tegen de muur te schuiven. Via de gaten aan de bovenzijde van het keramiek kunnen de moeren dan simpelweg met een inbussleutel aangedraaid worden. Het closet wordt daarmee stevig tegen de muur aangetrokken. Vervolgens wordt de zitting met bevestigings-pennen op het keramiek gelegd en worden de bevestigingspunten aan de bovenzijde aangedraaid.

EasyMount
De nieuwe innovatieve EasyMount bevestiging voor de zitting maakt een snelle en eenvoudige plaatsing van de closetzitting mogelijk en is gemakkelijk af te stellen, monteren en demonteren, zonder dat er onderdelen verloren gaan.

Geberit iCon wandcloset met geoptimaliseerde Geberit Rimfree®-technologie
Het bestaande iCon closet-assortiment is uitgebreid met een wandcloset voorzien van een moderne, afgeronde uitstraling en geoptimaliseerde Rimfree®-technologie. Het nieuwe, gesloten Rimfree® toilet  is uitgerust met een nieuw ontwikkelde spoelwaterverdeler van kunststof. De doorontwikkelde spoeltechniek zorgt voor een uitstekende spoeling en reinigende werking dankzij de geoptimaliseerde watertoevoer. De Rimfree® technologie zorgt dat het afgeronde wandtoilet nog gemakkelijker schoon te maken is. Daarnaast is een verlengde afvoer overbodig. De zitting met softclose- en QuickRelease-functie zorgt voor extra comfort en hygiëne

Geberit bodemventiel

Het nieuwe Geberit bodemventiel is zeer eenvoudig, op elke gewenst spoelvolume zowel voor de grote als kleine spoeling in te stellen. De instelbare doorstroombegrenzer regulleert de spoelkracht, afhankelijk van het type closet, met spoelrand, Rimfree® of TurboFlush technologie. Daarnaast is het bodemventiel voorzien van een neerhouder waardoor deze makkelijk te installeren is. Geberit bodemventiel is vanaf juli 2021 beschikbaar bij Technische Unie.