EENVOUDIG VEELZIJDIG: DE NIEUWE FHA-MONOBLOCK VAN WOLF

Door WOLF
6 juni 2023
author-image

Met de ontwikkeling van de FHA-monoblock, heeft WOLF het assortiment lucht/water- warmtepompen verder uitgebreid. Met vijf capaciteiten (230V: FHA-05/06, 06/07, 08/10, 11/14 en 400V: 14/17) bestrijkt de FHA een breed toepassingsgebied.

WOLF FHA monoblock grijs

Geschikt voor hybride toepassing

De FHA is werkzaam op het koudemiddel R32. Daarmee heeft de monoblock een veel lagere GWP in vergelijking met R410a. De warmtepomp kan toegepast worden in uiteenlopende projecten. In de 5 kW variant is de monoblock geschikt voor eengezinswoningen. Als cascadeoplossing is de FHA geschikt voor grotere appartementencomplexen en commerciële projecten tot ca. 70 kW. De warmtepomp is daarnaast ook geschikt voor hybride toepassing, bijvoorbeeld in een All-Electric Ready variant.

Robuust en zuinig

Modulerende verwarming, koeling en warmwatervoorziening zijn standaard bij de FHA-monoblock. De buitenunit is compact en robuust dankzij de stevige metalen behuizing. Dankzij het ontwerp van de warmtepomp kunnen zelfs grote vermogens worden bereikt met slechts één ventilator. Een standaard elektrisch verwarmingselement van 6 kW levert betrouwbare energie als back-up.

Eenvoudige en efficiënte installatie

Dankzij de uitvoering in monoblock variant - met een gesloten koelcircuit en de volledig uitgeruste binnenunit -, kan de warmtepomp eenvoudig en efficiënt worden geïnstalleerd. Zelfs bij lage buitentemperaturen zorgt de FHA-monoblock voor een hoog rendement en voorlooptemperaturen van 60-65 °C, waardoor een hygiënische warmwaterbereiding mogelijk wordt. Met behulp van het elektrisch element zijn voorlooptemperaturen tot 75 °C mogelijk. De verwarmingsmodus wordt probleemloos ondersteund bij temperaturen tot -25 °C. Koelen en warmwaterbedrijf tot +43 °C zijn kinderspel voor de FHA-monoblock.

Bekijk het assortiment van Wolf