TOEPASSING LUCHTGORDIJNEN VAN WINTERWARM IN DE PRAKTIJK VERRASSEND EFFECTIEF

Door Winterwarm
20 juli 2023
author-image

Plaatsing van een luchtgordijn voor een rol- of laaddeur draagt bij aan een vermindering van het energieverbruik en verhoging van het comfort. Winterwarm biedt met de ACM-serie hiervoor een effectieve en flexibele oplossing.

Winterwarm heating solution ACM serie

Duurzaam en comfortabel

Het luchtgordijn vormt niet alleen een afscheiding met de buitenlucht waardoor de warmte beter in de ruimte behouden blijft maar zuigt tevens de warme lucht aan die onder het plafond hangt en benut deze alsnog. Voor de mensen die werkzaam zijn in de ruimte is het prettiger werken omdat zij minder tocht ervaren. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat het energieverlies wel tot 60% à 80% kan afnemen wanneer een luchtgordijn is geïnstalleerd. Ook verontreinigende lucht van buitenaf wordt zo (letterlijk) buiten de deur gehouden.

Winterwarm heating solution ACM serie

Winterwarm ACM: eenvoudig en effectief

De ACM is een prima oplossing om een ruimte af te scheiden, hetzij van de buitenlucht, bij laaddeuren en boven laadperrons of als “onzichtbare” afscheiding tussen bijvoorbeeld de montagehal en het magazijn. In de montagehal kan het zo een paar graden warmer blijven dan in het magazijn. En geen hinder meer van lastige afscheidingsgordijnen! De zgn. Gurney-flap aan de onderzijde van de uitblaasmodules zorgen voor een extra hoge luchtsnelheid op vloerniveau waardoor er zo weinig mogelijk warmte ontsnapt. 

Op iedere deurbreedte toepasbaar

De ACM is modulair opgebouwd uit modules van 50 cm en is dus op iedere deurbreedte toepasbaar. De maximale deurhoogte is 4,5 m. Middels een deur relais kan het luchtgordijn parallel met de roldeur worden geschakeld. De modules kunnen op een eenvoudige manier worden doorgelust.

Waarom kiezen voor een Winterwarm ACM luchtgordijn:

  • Geen onnodig verlies van verwarmde lucht
  • Verlaging energieverbruik met 60-80%
  • Modulaire opbouw
  • Klantvriendelijke uitstraling door een open deur
  • Verhoogd comfort medewerkers
  • Draagt bij aan verduurzaming verwarming 
  • EIA-subsidie mogelijk (indien sensor gestuurd) 
  • Eenvoudige installatie