FLOW LIKE A PRO MET WAVIN TIGRIS MX

Door Wavin
1 juni 2023
Wavin

De Wavin Tigris familie is compleet met de komst van Tigris MX. Dit axiale perssysteem is een aanvulling op het al bestaande assortiment aan fittingen voor multilayer buissystemen.

TU Roadtrip 2023

Benieuwd naar de laatste trends en noviteiten van Wavin? David vertelt u graag meer in de onderstaande video!

Wavin Tigris MX

Gebaseerd op jaren van onderzoek en ervaring, is Wavin Tigris MX toegevoegd aan de Tigris familie. Tigris MX combineert bestaande unieke eigenschappen van Wavin Tigris met een optimalisatie op het gebied van efficiënte watertoevoer en verminderde stromingsweerstand. Deze optimalisatie is mogelijk doordat het een axiaal perssysteem bevat.

Ultieme flow

De radiale persfitting Wavin Tigris K5/M5 heeft de nieuwe standaard gelegd door zijn grotere doorlaat voor optimale doorstroming. Tigris MX legt de lat nog hoger. Door de 30% grotere en constante binnendiameter boring in combinatie met een grote diameter buis, zorgt Tigris MX voor een maximale doorstroming en minimaal drukverlies. Ideaal voor situaties waar de hoogste eisen worden gesteld op het gebied van drukverlies.

Betrouwbaar design

Door uitvoerige tests is gebleken dat Tigris MX uitermate betrouwbaar is. Tigris MX bevat twee grote ribben. De eerste rib voorkomt dat de buis niet van de fitting glijdt. De andere rib vormt een blokkeringsmechanisme die voorkomt dat de fitting te ver in de richting van de buis wordt geduwd.

Onder extreme omstandigheden is de fitting bestand tegen scheuren, zelfs als het 10 keer de vereiste uitzetting van de schuifring bereikt. De uitzetting van de glijring is getest bij -10 graden Celsius.

Tigris MX is gemaakt van loodvrij messing type CW724R. Daarmee voldoet hij aan de voorschriften van de installatiemarkt wereldwijd en is de fitting corrosiebestendig en roestwerend.

One-Fits-All

De multi-layer buis van Wavin is geschikt voor zowel radiale persfittingen, Tigris K5/M5 en smartFix , als de nieuwe axiale persfitting Tigris MX. Het maakt dus niet uit welk montagesyteem er gekozen wordt, de Wavin multi-layer buis past altijd in combinatie met Wavin Tigris.

Zoals benoemd bevat Tigris MX ook de producteigenschappen van Wavin Tigris K5/M5. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om met water en lucht af te persen, en de Acoustic Leak Alert functie. Deze functie geeft een fluitsignaal bij een ongeperste fitting.

Ontdek Wavin Tigris MX