SYLVANIA GIOTTO UPGRADE, NU OOK MET MICROWAVE SENSOR/SCHEMERSCHAKELAAR

Door Sylvania
6 september 2023
author-image

De bekende Giotto wand- en plafondarmaturen van Sylvania hebben een upgrade ondergaan, waardoor de efficiëntie van de hele reeks nóg verbeterd is.

Verbeterde efficiëntie en prestaties

Het rendement van de Giotto armaturen gaat van 75-97 lm/W naar 102-129 lm/W! De lichtstroom gaat van 1073-2225lm naar 1075-2350lm. En dit alles terwijl het vermogen daalt van 12-24W naar 10,1-19,5W en de levensduur stijgt van 60.000 uur naar 100.000 uur! Maar het goede nieuws houdt hierbij niet op!

Nieuwe microwave sensorversie

Buiten de al bestaande versies met microwave sensor is de reeks uitgebreid met een microwave sensorversie die in nagenoeg alle behoeften kan voorzien. De microwave sensor met separaat geschakelde schemerschakelaar geeft de mogelijkheid om bij schemer de verlichting automatisch in dimstand aan te schakelen zonder dat er beweging moet zijn, wat gebruikelijk is bij een microwave sensor. Dit heeft als voordeel dat de omgeving al meteen verlicht wordt, wat een verhoogd veiligheidsgevoel oplevert, omdat je geen donkere zone in hoeft te lopen vooraleer de eerste microwave sensor je detecteert.

Naadloze werking

Het ontwerp van Giotto wordt door het gebruik van de microwave sensor niet aangetast, want de sensor is binnen in het armatuur gemonteerd en detecteert moeiteloos elke beweging doorheen de behuizing. Ook de schemerschakelaar is in het armatuur geplaatst zodat de kans op vervuiling van de lens tot een minimum beperkt is. Bij externe schemerschakelaars verstoort dit nog wel eens een juiste werking.

Eenvoudige instelling

Instelling van de microwave sensor gebeurt eenvoudig met dipswitches of met een separate afstandsbediening. De gevoeligheid van het detectieveld is in 4 standen instelbaar van 10 tot 100% zodat alleen detectie plaatsvindt waar het gewenst is. Als het armatuur actief is en in gedimde toestand brandt, zal de sensor opschakelen naar 100% lichtoutput bij bewegingsdetectie en dit lichtniveau aanhouden tot er geen beweging meer wordt gedetecteerd. Hierna start de nabrandtijd, instelbaar in 7 standen van 5 seconden tot 30 minuten. Na deze periode zal het armatuur terugdimmen naar de ingestelde waarde (10, 20, 30 of 50%).

De sensor is ook te gebruiken met uitgeschakelde schemerschakelaar, waarbij de armatuur, na verloop van de nabrandtijd en de ingestelde gedimde periode, zal uitschakelen totdat de volgende beweging gedetecteerd wordt en weer 100% zal gaan branden.

Flexibele verlichtingsconfiguratie

Uiteraard hoeven niet alle toegepaste Giotto armaturen sensorversies te zijn. De sensorveries hebben een “slave”-uitgang waarmee armaturen zonder sensor in de directe nabijheid aangesloten en gestuurd kunnen worden door het ‘master’ sensorarmatuur.

Verbeterde efficiëntie en energiezuinigheid

Giotto was altijd al een toonbeeld van installatiegemak en energiezuinigheid, maar dankzij deze upgrade en sensorversies wordt uw elektrische installatie nóg efficiënter en energiezuiniger!