HET IS TIJD VOOR EEN NIEUW TIJDPERK VOOR VLOERVERWARMING MET REHAU

Door Rehau
3 juli 2023
author-image

Het is tijd voor een nieuwe buistechnologie: nieuw materiaal, nieuwe kleur, doordachte mogelijkheden. Met de ontwikkeling van de RAUTHERM NEO-X5 wil REHAU de markt voor vloerverwarming revolutioneren. Het resultaat: een duurzame buis met hoog installatiecomfort.
Met RAUTHERM NEO-X5 ontmoeten nieuwe mogelijkheden de betrouwbare REHAU-kwaliteit. De kennis die in meer dan 40 jaar op de markt voor vloerverwarming is opgedaan, is gebruikt bij de ontwikkeling van deze nieuwe PEX buis.

Het NEOlution principe

De 5-laagse buistechnologie met ingesloten zuurstofdichte laag zorgt voor nog meer zekerheid. Door de productietechnologie is de buis nog soepeler te verleggen, vooral ter hoogte van de bochten, en kan worden verrwerkt bij temperaturen tot -10 °C. De RAUTHERM NEO-X5 buis is te combineren met alle gangbare verlegsystemen. Bij gebruik in droge systemen voorkomt deze volkunststof PEX buis door de speciale buitenlaag een krakend geluid door het krimpen of uitzetten van de buis.

Innovatief en duurzaam

Bij de productie in Europa richt REHAU zich op duurzaamheid en afvalarme productie met 100 procent groene stroom, zo ook bij de productie van deze nieuwe buis.

De RAUTHERM NEO-X5 buizen worden vanaf mei geïntroduceerd in de diameters 16 en 17 mm en in het 4e kwartaal van dit jaar zullen de diameters10 en 14 mm volgen.