BINNENKLIMAAT PERFECT IN BALANS MET ORCON

Door Orcon
3 juli 2023
Orcon

Een gezond en comfortabel binnenklimaat was nog nooit zo zuinig en goed ingeregeld als met een Orcon HRC balansventilatiesysteem met warmteterugwinning! De Orcon HRC reeks is hèt schoolvoorbeeld van economisch rendement, helemaal klaar voor de aangescherpte BENG eisen.

Hoog rendement en energiebesparing

Met het hoogste thermisch rendement in de markt, tot wel 94% volgens EN13141-7, scoort de HRC SmartComfort niet alleen uitermate hoog op het gebied van warmteterugwinning, maar zorgt het in combinatie met het lage energieverbruik ook voor een maximale freg winst (tot – 0,41!) en voor een optimale BENG score.

Dit allen dankzij de allernieuwste technieken. Zoals:

  • Extra lange Recair Ultimate warmtewisselaar voor maximale performance en minimaal verlies;
  • Nieuwste EBM-papst 3D scrolls met Radical waaiers en intelligente anemometer technologie;
  • Beste balanceringstechniek tot 1% nauwkeurig;
  • Intelligente sensoren voor een volledig automatische en zeer nauwkeurige vraaggestuurde werking. 

Ventileren op basis van zones

De HRC SmartComfort zorgt er op volledig draadloze wijze voor dat er in twee zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO₂-luchtkwaliteitsmeting. Met als resultaat een optimale luchtverdeling in huis en een maximale besparing op de energiekosten.

Het HRC SmartComfort balansventilatiesysteem werkt op basis van CO2 sturing. In bijvoorbeeld de woonkamer en hoofdslaapkamer wordt een CO2 sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep, waardoor op elk moment van de dag exact de gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen en afgezogen. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘smart control’ met ellips-vormige klep, voor een extra hoog comfort. Dankzij het ovaalvormige klepblad is een geluidsarme werking gegarandeerd.

Slimme features

De HRC SmartComfort toestellen hebben een aantal (optionele) slimme features:

  • Standaard ingebouwde vochtsensor
  • 100% modulerende bypass-klep
  • Standaard voorverwarmer 
  • Optionele vorstbeveiliging 
  • Optionele luchtkwaliteitssensoren en -bedieningen 
  • Diverse optionele filters, bijvoorbeeld een extrafijn pollenfilter

Deze slimme features dragen niet alleen bij aan extra BENG reductie, maar bovenal aan extra wooncomfort en energiebesparingen.

Gemak in installatie en onderhoud

Ook in installatiegemak en onderhoud onderscheidt de HRC SmartComfort zich. Zo zijn er 8 verschillende aansluitmogelijkheden, waardoor er maar liefst 16 aansluitcombinaties mogelijk zijn. Bovendien is het toestel links en rechts uitvoerbaar, en geschikt voor zowel perilex als randaarde.

Doordat het zoneringssysteem draadloos communiceert met de kleppen kunnen deze op meerdere plaatsen in het kanaal of de woning geplaatst worden. Daarnaast kan het systeem zeer gemakkelijk ingeregeld worden. Dit geeft niet alleen veel vrijheid en mogelijkheden in de installatie, maar zorgt ook voor een snellere installatietijd (tot 70% sneller!).

Qua onderhoud maakt Orcon het ook eenvoudig: alle belangrijke serviceonderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar om te reinigen of te vervangen. Daarnaast hoeft het toestel bij onderhoudswerkzaamheden niet van de wand gehaald te worden en kan er gewerkt worden met modules.

Direct bestellen