NIEUWE BYPASS-SCHAKELAAR VOOR FREQUENTIEGEREGELDE VENTILATOREN

Door ABB
22 juli 2022
ABB

De veehouderij maakt volop gebruik van frequentiegeregelde ventilatiesystemen. Maar blijven de ventilatiesystemen gewoon functioneren als de frequentieregeling in storing is of onderhoud vereist? Wel als deze voorzien zijn van de bypass-schakelaar van ABB.

ABB bypass schakelaar

Voorkom downtime

De veehouderij zet ventilatiesystemen in om de juiste temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in stallen en dierenverblijven te realiseren. Een goed binnenklimaat is van belang voor het dierenwelzijn én voor een efficiënte en duurzame productie. Voor een optimaal binnenklimaat worden de ventilatiesystemen voorzien van frequentiegeregelde ventilatoren. In noodsituaties of bij storing moet deze frequentieregeling ook tijdelijk zijn uit te schakelen. ABB biedt daarvoor een ideale oplossing met een nieuwe 25...40 A bypass-schakelaar voor frequentiegeregelde ventilatoren. Het ventilatiesysteem kan zo veilig, betrouwbaar en eenvoudig blijven functioneren tijdens storingen.

Robuust ontwerp

De bypassschakelaar is ontworpen voor veilige en betrouwbare prestaties in omgevingen met elektromagnetische storingen (EMC). De behuizing van de schakelaar is gemaakt van hoogwaardig, corrosievrij en UV-bestendig materiaal dat zich leent voor binnen- en buitengebruik. Met een beschermingsgraad van IP65 is de schakelaar goed beschermd tegen stof en water.

Eenvoudige installatie

De nieuwe bypass-schakelaar van ABB is een alles-in-één-oplossing die zich eenvoudig laat installeren. Belangrijk voor de veehouder: door de compacte uitvoering bespaart de bypass-schakelaar ook nog eens aanzienlijke ruimte. Alle benodigde hardware is bij de levering inbegrepen: startkabelset, EMC-connectoren en een voorziening voor wandmontage. Bij de levering zijn drie hulpcontacten inbegrepen voor het doorgeven van extra signalen. Hierbij kan worden gedacht aan een signalering wanneer de schakelaar op bypass staat.

Veiligheid en beveiliging

De schakelaar heeft een duidelijke drie-standen aanduiding (I-Frequentieregelaar, O-OFF, II-Bypass). In de behuizing is ruimte om optioneel een spanningsmonitoringsrelais te monteren. Hiermee wordt de betrouwbaarheid van de ventilator verder verhoogd. Het monitoringsrelais zorgt voor het inschakelen van een noodvoeding (stroomaggregaat) en helpt hiermee de maximale systeembeschikbaarheid te bereiken.

Meer weten? Bezoek dan de ABB-website voor een compleet overzicht of download de brochure.

Ontdek ABB bypass-schakelaars