M4M NETWERKANALYSERS BIEDEN TAL VAN MOGELIJKHEDEN VOOR ENERGIEBEHEER

Door ABB
8 juli 2022
author-image

Netkwaliteit analyseren en realtime de energie monitoren? De M4M netwerkanalysers van ABB maken het mogelijk. De analysers ondersteunen de digitale transformatie van gebouwen door informatie voor het energieverdeelsysteem te verzamelen.

Connected netwerkanalysers

Omdat productiviteitsverbetering en vermindering van het energieverbruik steeds belangrijker worden, zijn de M4M-modulen ontwikkeld als volledig connected netwerkanalysers. M4M-netwerkanalysers hebben hiertoe alle communicatieprotocollen (Modbus RTU, Modbus TCP/IP, BACnet/IP, Profibus DP V0) en I/O-opties aan boord voor volledige integratie in commerciële gebouwen en industriële objecten.

Eindgebruiker centraal

Bij de ontwikkeling van de analysers heeft de eindgebruiker nadrukkelijk centraal gestaan. Zo is de M4M voorzien van een intuïtieve interface voor eenvoudige configuratie en snelle visualisatie. Gebruikers hebben zo tot 40 procent minder tijd nodig voor installatie en inbedrijfstelling. Volledig stekerbare klemmen en een mobiele app dragen daarnaast bij aan een veel snellere ingebruikname.

Verschillende uitvoeringen

De M4M-serie is leverbaar in verschillende uitvoeringen om uiteenlopende toepassingen te kunnen ondersteunen. Naast de M4M 20, M4M 30 – beide voorzien zijn van touchscreen en complete set communicatieprotocol-opties – verminderen de uitvoeringen met Rogowski-spoelen de bekabelingstijd met max. 70 procent. 

Daarnaast omvat de serie speciaal voor OEM-toepassingen de M4M 2X. Deze analyser zonder display leent zich voor snelle en eenvoudige DIN-railmontage en ondersteunt real-time energiemonitoring en -analyse voor betere energie- en milieuprestaties. Ook deze uitvoering wordt ondersteund door een mobiele app en desktop software die remote toegang geven tot de M4M 2X. Een handige feature is de mogelijkheid om de configuratie van een M4M 2X te ‘knippen en plakken’ naar een andere. De meest recente uitbreiding is de M4M MID. Deze leent zich specifiek voor omgevingen, zoals bedrijfsverzamelgebouwen, waar het energieverbruik moet worden verrekend.

Met de koppeling aan het ABB Ability™ Energy and Asset Management (EAM) systeem kan de efficiëntie worden verbeterd en zijn problemen met de netkwaliteit eenvoudiger op te lossen.

Voordelen in een oogopslag

De belangrijkste voordelen van de M4M netwerkanalyser in een oogopslag:

  • Volledige connectiviteit met Bluetooth en 4 communicatieprotocollen (Modbus RTU, Modbus TCP/IP, BACnet/IP)

  • Spanningsmeting tot max. 690 V

  • Compacte inbouwdiepte 

  • Stekerbare, verticale aansluitklemmen: snelle bekabeling en eenvoudige vervanging 

  • 70% tijdbesparing

  • Eenhandsmontage met slechts één stuks gereedschap

  • Speciale uitvoering voor OEM-toepassingen (M4M 2X) en verrekening van energievebruik (M4M MID) 

  • Configuratie via intuïtief touchscreen display 

  • Bluetooth functionaliteit: eenvoudige integratie in het ABB EPiC Mobile tool

Meer informatie over de M4M netwerkanalysers is te vinden op:

https://to.abb/_3tEP8xt

Ontdek M4M netwerkanalysers