JAGA INBOUWOPLOSSING CLIMA CANAL: NIEUWE NORM IN VLOERVERWARMING

Door Jaga
5 september 2023
Jaga

Grote glaspartijen tot aan de vloer blijven een punt van tocht en kou, zeker nu de koudere wintermaanden voor de deur staan. De Clima Canal van Jaga is dan dé perfecte duurzame oplossing om koudeval te beperken. 

Energiezuinig comfort

Een wandradiator naast openslaande deuren of een extra lus vloerverwarming helpt niet om de koudeval van grote glaspartijen weg te nemen. Een vloerinbouwoplossing zoals de Clima Canal van Jaga is dan de ideale oplossing als hoofdverwarming van de complete ruimte. De Clima Canal zorgt voor volledige klimaatbeheersing in huis of op kantoor. Ondanks de kleine afmetingen is deze inbouwoplossing een krachtige hoofdverwarming. Verborgen onder het vloerrooster zit een supersnelle dynamische warmtewisselaar met Tangentiële EC thermische ventilator(s). In combinatie met een duurzame warmteopwekker zoals een warmtepomp levert de Clima Canal zowel light (niet-condeserende) cooling als deep (condenserende) cooling. 

Compacte inbouwoplossing

De Clima Canal is verkrijgbaar in hoogte 10, 13 en 19 cm. Hoogte 10 cm is enkel uit te voeren in een 2-pijpsuitvoering, hoogte 13 en 19 cm ook in een 4-pijp. Alle modellen zijn voorzien van een condensafvoer, dynamische warmtewisselaar en thermische ventilator. Hierdoor zorgt de Clima Canal geruisloos en onopvallend voor het hoogst denkbare comfort. Dankzij de nieuwste EC-motor verbruikt de Clima Canal 50% minder energie vergeleken met traditionele systemen en is de inbouwoplossing prima aanstuurbaar via de nieuwste domoticasystemen. 

Ultrasnel reactievermogen

In een ruimte met grote raampartijen of een glazen pui kan de temperatuur snel veranderen, door bijvoorbeeld de zon die naar binnen schijnt. De Clima Canal anticipeert hierop en regelt nauwkeurig en snel de juiste temperatuur. De temperatuursensoren zorgen automatisch voor de geschikte werkingsstand; verwarmen of koelen. Om de gevraagde temperatuur te bereiken zijn er drie ventilatorsnelheden: fluisterstil <26 dB(A), comfortstand <30 dB(A) en een maximumstand voor snelle opwarming en verkoeling. In tegenstelling tot traditionele vloerverwarming heeft de Clima Canal een snel reactievermogen, hierdoor wordt er bespaard op het energieverbruik en zorgt de vloerinbouwoplossing voor een beter wooncomfort.

Geschikt voor woningbouw

Deze nieuwe vorm van vloerverwarming én koeling is een ideale oplossing voor Nederlandse woningen en kantoorpanden. Dankzij de compacte afmeting is de inbouwoplossing zeer geschikt voor bestaande woningbouw en appartementen, maar ook voor nieuwbouw in een serre of aanbouw vanwege de ondiepe convectorput.

Aanpassen aan het interieur

Doordat Clima Canal wordt ingebouwd, is het binnenwerk van het toestel nauwelijks te zien. Het enige wat nog opvalt is het afdekrooster en deze kan mooi aan het interieur aangepast worden. Zo zijn er verschillende houtafwerkingen en designstijlen van de roosters. Hierdoor kan de Clima Canal perfect worden ingezet als renovatieoplossing.