ZWART OP WIT TEGEN BACTERIËN EN VIRUSSEN

Door Honeywell
1 april 2021
Honeywell

De ISO 22196:2011 behandelt de meting van de antibacteriële activiteit op kunststof en andere niet-poreuze oppervlakken, waardoor de antibacteriële en antivirale eigenschappen worden gegarandeerd. De test is uitgevoerd door een geaccrediteerd en onafhankelijk laboratorium. 

Vooral vandaag de dag is het essentieel om elke mogelijke bron van voortplanting te minimaliseren, waartoe met name schakelaars en stopcontacten van nature behoren. De antibacteriële en antivirale eigenschappen maken de STANDARD serie perfect voor gebruik in ziekenhuizen, verpleeghuizen, openbare gebouwen, kinderdagverblijven, scholen en andere drukbezochte gebieden.

Honeywell PEHA is een van de eerste leveranciers op de markt die aan deze ISO-eis voldoet en heeft daarom een uniek en onderscheidend product.

Een ander voordeel van de STANDARD-serie is de uitstekende bestendigheid tegen agressieve reinigings- en desinfectiemiddelen. Zo staat de STANDARD-serie ook voor een duurzaam en hoogwaardig product.

Wat is het verschil met andere fabrikanten?

Honeywell PEHA produceert haar STANDARD serie in UREA thermoset. Deze speciale vorm van thermohardend materiaal, in combinatie met onze hooggepolijste en verchroomde gereedschappen en onze jarenlange expertise op dit gebied, zorgen voor een oppervlak dat zowel antibacteriële als antivirale eigenschappen heeft. Door al deze factoren te combineren is de STANDARD-reeks van Honeywell PEHA geslaagd voor de ISO 22196:2011 test.

Hoe wordt het getest?

De test is uitgevoerd door een erkend testlaboratorium met de meest voorkomende vormen van bacteriën en virussen als testorganismen. De organismen MRSA, E. coli, E.coli 0157, Listeria, S. aureus, Klebsiela Pneumonaie, Salmonella en Phi-X174 werden op de producten aangebracht. Het dodingspercentage van deze organismen op PEHA STANDARD is > 99,99%.