Gratis training over de rookmelderplicht 2022

Door Hemmink
1 april 2022
author-image

Brandveiligheidsspecialist Jan Winters geeft gratis training aan installateurs over de rookmeldersplicht. Weet jij al hoe je een rookmelder volgens de norm installeert? En welke producteigenschappen zijn van belang zijn? Kom in contact met Jan en stuur een mail naar j.winters@hemmink.nl.

Vanaf juli 2022 worden rookmelders voor de bestaande bouw verplicht. Voor installateurs is het van groot belang dat ze de rookmelders juist installeren. Het kan namelijk grote gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners. Maar wanneer doe je dit goed?

Gratis training voor installateurs

Onze brandveiligheidsspecialist Jan Winters is gespecialiseerd in de nieuwe regelgeving, de NEN 2555 en het bouwbesluit. Je kunt met hem een afspraak maken voor een training over rookmelders. De training is speciaal ingericht op installateurs. Daarbij wordt er rekening gehouden met jouw specifieke wensen.

100% vertrouwen

Kun jij de volgende vragen met 100% zekerheid beantwoorden?

1.     Wat houdt de nieuwe wetgeving in?
2.     Wanneer installeer je een rookmelder volgens de norm?
3.     Welke producteigenschappen kan een rookmelder hebben?
4.     Hoe maak ik de juiste keuze voor een product?
5.     Durf ik de melders met zekerheid te installeren?

Nog niet helemaal zeker? Neem dan contact op met Jan om de mogelijkheden te bespreken.

Groot effect door training

Training is belangrijk om bewustwording te creëren. Een rookmelder kan levens redden in geval van brand. Brand kan snel ontstaan en men moet hier vroegtijdig voor gewaarschuwd worden.

Ook wil je geen schijnveiligheid creëren. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat in een groot appartementencomplex alle rookmelders afgaan. De melders moeten moet goed worden ingesteld. Anders wordt er gedacht dat de rookmelder afgaat zonder reden. De ervaring is dat men dan de rookmelder verwijderd. Wat natuurlijk onwenselijk is!

Neem contact op!
Contactgegevens van Jan Winters
Mail: j.winters@hemmink.nl
Tel: +31 38 4698 200

meer over...