EV-LAADPALEN KOPPELEN AAN EEN GEBOUWBEHEERSYSTEEM MET INTESIS GATEWAYS

Door HMS Networks
13 januari 2022
HMS Networks

HMS Networks presenteert een nieuwe Intesis gateway die monitoring en controle van op OCPP 1.6 gebaseerde opladers voor elektrische voertuigen mogelijk maakt vanaf elk op Modbus gebaseerd gebouwbeheersysteem.

Een groeiende behoefte aan het opladen van elektrische voertuigen

De sector van elektrische voertuigen (EV) is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en zal de komende jaren blijven groeien. De EV-laders zijn beschikbaar in allerlei faciliteiten zoals privé parkeerplaatsen, openbare gebouwen, winkelcentra, openbaar vervoer, enz. Door de groei van laders wordt elektrisch rijden steeds populairder en daarmee wordt ook de overgang naar nieuwe energie versneld. Het vormt echter ook een uitdaging voor de faciliteiten waar de laders zijn geïnstalleerd. Energiemanagement en de beschikbaarheid van deze EV-parkeerplaatsen vraagt​​ veel communicatie tussen een gebouwbeheersysteem en de laadpalen.

Intesis protocolvertaling tussen OCPP en Modbus RTU/TCP maakt monitoring en controle van EV-oplaadpunten mogelijk

Een van de meest gebruikte protocollen in de EV-industrie is OCPP, een standaard die zorgt voor monitoring en controle van de activiteiten van het EV-oplaadpunt, zoals het starten of stoppen van het opladen, het beheren van gebruikers of het uitlezen van energieparameters. Hoewel het door veel fabrikanten van EV-oplaadpunten wordt gebruikt, is het geen protocol dat je vaak tegenkomt in gebouwbeheersysteem of controllers.

De nieuwe en innovatieve Intesis gateway van HMS Networks biedt een standaardoplossing die de markt voor elektrische voertuigen en gebouwen met elkaar verbindt. Het stelt systeemintegrators van gebouwen en fabrikanten van EV-laadpunten in staat om op een gemakkelijke, kostenefficiënte en betrouwbare manier basis monitoring en controle te bieden van OCPP 1.6-compatible EV-laadpunten vanaf elk op Modbus gebaseerd automatiseringssysteem. De Intesis gateway is verkrijgbaar in twee versies: één voor 1 lader met 7 connectoren, en één voor of tot 20 laders met 7 connectoren elk.

Eenvoudige en standaard integratie in elk GBS dankzij Intesis MAPS

De gateway wordt geconfigureerd met de gratis Intesis MAPS configuratietool. Intesis MAPS is ontworpen om gemakkelijk de OCPP-laders in het netwerk te herkennen en ze te integreren in het gebouwautomatiseringssysteem. Met behulp van een standaard registerkaart wordt de integratie in een Modbus TCP of RTU gebouwbeheersysteem vereenvoudigd.

Ontdek HMS Networks EV-gateways