Duurzaamheid in actie: de groene kant van Draka

Door Draka
4 april 2024
Draka

Wat heb je aan ambities als ze niet waar worden gemaakt? Daarom heeft Draka het afgelopen jaar niet alleen gesproken, maar concrete stappen gezet in het verduurzamen van haar producten, logistiek en verpakkingen.

Als trotse Hollandse kabelfabrikant neemt Draka duurzaamheid serieus. Naast het dagelijks inzetten van een E-truck vanuit de kabelfabriek in Emmen naar het distributiecentrum van Technische Unie, onderscheidt Draka zich ook door haar focus op verantwoord verpakken. Ook de lokale productie draagt aanzienlijk bij aan de CO2-reductie, doordat minder lange transportbewegingen richting de klant nodig zijn en daarnaast worden in 2024 ook weer nieuwe E- LINE types geïntroduceerd. We zetten de belangrijkste highlights voor u op een rij.

Verantwoord verpakken

  • VD Octabox: Waterbestendig, duurzaam, en langer houdbaar
  • VD Omdozen: Autolock bodem voor tapebesparing
  • Barnicol Giethars: Milieuvriendelijke papieren verpakking
  • Vult Installatiekabel: Dunner krimpfolie, 12,5% besparing, 30% gerecycled materiaal
  • Profit Ringen: dankzij nieuwe foliewikkelmachine, aanzienlijke reductie krimpfolie

Meer details over de verduurzaming van pallets, houten en kunstof haspels leest u in de verantwoord verpakken Brochure.

Nieuwe E-LINE types

Ook in 2024 zal Draka nieuwe kabels onder het E-LINE label introduceren, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van 100% gerecycled koper en biobased materialen. Als eerste staat de Draka VULT installatiekabel op de planning, gevolgd door de halogeenvrije variant: Draka HULT. Bovendien komt er een nog duurzamere versie van de Profit E-LINE met een milieuvriendelijkere buis. Deze innovaties bevestigen nog maar eens Draka's voortrekkersrol in duurzaamheid.

Ontdek Meer Samen!

Wilt u mee praten over duurzaamheid? Bekijk de Draka website www.draka.nl of neem contact op met uw Draka vertegenwoordiger voor meer informatie en betrokkenheid.

Ontdek Draka E-line Serie