DIGITALISEREN EN VERDUURZAMEN DOOR UPGRADING VAN LAAGSPANNING-VERDEELSYSTEMEN

Door ABB
9 juni 2022
ABB

In een wereld die steeds verder digitaliseert worden slimme oplossingen voor het upgraden van laagspanning-verdeelsystemen steeds belangrijker

Een laagspanningsverdeler heeft een levensduur die kan oplopen tot 40 jaar. Een toekomstbestendige uitvoering is bij zo’n lange levensduur geen overbodige luxe. Sterker nog: de installatie moet voortdurend garant staan voor een maximale werking, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Begrippen die ook bepalend zijn voor de ontwikkelingen op het gebied van klimaat, vermindering van CO2-uitstoot en verbetering van het energiebeheer. ABB biedt verschillende oplossingen om verdeelsystemen eenvoudig en merkonafhankelijk te upgraden en ze zo up-to-date te maken met de laatste ontwikkelingen.

Installatie opwaarderen met Ekip Touch

De Ekip Touch tripunit is leverbaar op ABB’s XT en Emax2 automaten en is een geavanceerde tripunit voor beveiliging van uw installaties. Deze tripunit kan direct of in een later stadium eenvoudig worden uitgebreid met diverse meetfuncties, zoals spanning-, kWh- en cos phi-meting. Daarnaast bieden de XT7 en Emax 2 voorzien van een Ekip Touch-unit de mogelijkheid tot voorspellend onderhoud. Via optionele communicatiemodules kan de informatie worden ingelezen door een bovenliggend systeem of gekoppeld aan het cloud-gebaseerde platform ABB AbilityTM Energy and Asset Manager.

Snelle upgrade met Ekip UP

De Ekip UP is een innovatieve, digitale unit in plug-and-play uitvoering waarmee bestaande niet-digitale laagspanningsinstallaties worden gedigitaliseerd en geüpgraded. Hiermee kan het energieverbruik worden gemonitord en beveiligingsfuncties worden verbeterd. De montage van de Ekip UP is uiterst eenvoudig. De Ekip UP kan worden gekoppeld aan ABB AbilityTM Energy and Asset Manager. De unit is geschikt voor laagspanningstoepassingen variërend van 40 kW tot 4 MW. De multifunctionele unit wordt eenvoudig gemonteerd en geconfigureerd: zelfs voor geavanceerde functies is niet meer dan basis-programmeerkennis vereist.

Configureren en analyseren met EPiC app

Voor het configureren, installeren en in gebruik nemen biedt ABB de EPiC app; een ideale tool die snel en eenvoudig werkt via de smartphone. Data in ABB AbilityTM Energy and Asset Manager is met de EPiC app bovendien eenvoudig toegankelijk. Zo kan de gebruiker via zijn smartphone de elektrische installatie monitoren en analyseren. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot.

Profiteer van slimme oplossingen

ABB’s slimme upgrade oplossingen bieden naast energie-efficiëntie en verlaging van de CO2-uitstoot ook maximale betrouwbaarheid, een vereenvoudigde service en daarmee een toekomstbestendige installatie.