DE COMPACTE KANT-EN-KLARE HYDRAULISCHE POMPGROEPEN VAN WATTS

Door Watts
3 september 2023
Watts

De Flowbox pompgroepen worden toegepast in verwarmings- of koelingsinstallaties met meerdere kringen. Zo kan deze bijvoorbeeld gebruikt worden om opgewarmd water uit een buffervat te transporteren naar de aanwezige radiatoren of naar de vloerverwarming. Ook voor toepassingen met een warmtepomp is Flowbox uitermate geschikt.

Image Alt Text

De Flowbox hydraulische pompgroepen vormen een volledig kant-en-klaar geheel voorzien van een hoogwaardige thermische isolatie box en bevat alle noodzakelijke componenten zoals een hoogrendementspomp (Wilo of KSB), afsluit- en mengventielen, thermometers, keerkleppen, koppelingen en verbindingen.

Gebruiksgemak

Een eenvoudige installatie en opstart wordt met Flowbox verzekerd dankzij de voorgemonteerde en voorbedrade componenten. Alle aansluitingen zijn daarbij voorzien van vlakke afdichtingen en de vertrek- en retourleiding kunnen simpelweg omgewisseld worden.

Ongemengd en gemengd

Voor klassieke installaties waarbij geen aanpassing van de aanvoertemperatuur nodig is, zoals bij radiatoren, is er de standaard ongemengde pompgroep type Flowbox HK. Voor installaties met een variabele temperatuurregeling en lage temperaturen, zoals bij vloerverwarming, wordt de gemengde pompgroep type Flowbox HKM gebruikt. De vereiste aanvoertemperatuur wordt in de gemengde pompgroep geregeld met behulp van een 3-weg mengkraan met 3-punts servomotor.

Hoogwaardige isolatie

Iedere Flowbox module is uitgerust met een gepatenteerde driedelige isolatie box (EPP): enerzijds wordt de vertrek- en retourzijde hiermee volledig gescheiden en isoleert dit de watervoerende leidingonderdelen zoals ventielen, mengkranen, leidingdelen en pomp. Anderzijds zorgt dit voor een optimale ventilatie van de temperatuurgevoelige pompelektronica.

Compleet gamma

Het uitgebreide gamma Flowbox modules is beschikbaar met aansluitingen vanaf DN20 (Flowbox Compact) tot en met DN50 voor de grotere installaties. Met de Flowbox Compact uitvoering (DN20), geschikt voor een warmteafgiftevermogen tot 50kW, bieden we trouwens een uiterst compacte pompgroep aan want deze module is nauwelijks groter dan de oppervlakte van een A4 blad!

Aanvullend worden ook alle bijhorende componenten aangeboden zoals de kringverdelers (inclusief muurbeugel), evenwichtsflessen, aansluitbuizensets en verloopstukken.

WattsWater.nl