AJAX BLUSMIDDELEN PASSEND VOOR ELKE SITUATIE

Door Chubb
8 september 2023
Chubb

Chubb biedt een compleet pakket aan Ajax brandblussers en haspels. Van sproeischuimblussers voor in een kantoor tot accublussers voor het blussen van lithium branden. En haspels in zowel basis als verwarmde haspelkasten.

Ajax M2 brandslanghaspel

Nieuw is de Ajax M2 brandslanghaspel. Deze haspel heeft het vertrouwde Ajax-design met gladde rode haspelbladen en het gemak van een separaat geleverde trommel en montageset. De montageset is een stuk slanker geworden en bestaat nu uit enkele snel te monteren onderdelen.

Voor een optimale situatie kan de Ajax M2 haspel worden uitgevoerd met een gepatenteerde automatische afsluiter. Deze afsluiter gaat na 1 omwenteling van de haspel automatisch open en sluit zodra de haspel wordt opgerold. Hierdoor is de gebruiker altijd verzekerd van watertoevoer bij gebruik van de haspel. Uit veiligheidsoverwegingen worden deze haspels compleet met montageset geleverd. Dit om vergissingen bij installatie te voorkomen.

De Ajax M2 haspels zijn in elke bestaande Ajax haspelkasten te monteren en om de slang snel uit te rollen is een zwenkarm leverbaar. Daarnaast is het invoerstuk voor de watertoevoer nu eenvoudig 180 graden draaibaar. En daarmee geschikt voor watertoevoer van zowel boven- als onderzijde van de haspel.

Ajax fluorvrije blusser SPE

Fluor was jarenlang een van de bestanddelen van blusschuim. Fluor heeft echter een negatief effect op het milieu. Daarom is de inzet van fluorhoudend blusschuim binnen enkele jaren verboden. Een Europees verbod op PFAS komt eraan, zeer waarschijnlijk uiterlijk in 2028.

Dat betekent dat dan ook alle schuimblussers vervangen moeten zijn voor een fluorvrije/PFAS-vrije variant. Chubb heeft het alternatief, de Ajax fluorvrije brandblusser type SPE. De blusstof in deze blusser is volledig afbreekbaar en milieuvriendelijk.

De Ajax schuimblusser SPE is er in een 6 en 9 liter variant en is bewezen effectief voor het blussen van zowel A branden (vaste stoffen) als B branden (vloeistoffen). De blussers hebben een Rijkskeurmerk, voldoen aan de laatste milieueisen en zijn geschikt voor gebruik op elektrische installaties tot 1000 volt op 1 meter afstand. Spoedig volgen nog meer typen fluorvrije blussers, zodat wij het beste scala aan Ajax fluorvrije blussers kunnen leveren.

Ontdek de Ajax blusmiddelen