MULTIFUNCTIONELE RUIMTEBEDIENING MET DE BUSCH-TENTON®

Door Busch-Jaeger
6 september 2023
Busch-Jaeger

Op zoek naar effectieve ruimteregeling van verlichting, zonwering en HVAC? En tegelijkertijd energie besparen en profiteren van functies voor het meten van luchtvochtigheid en CO2? De stijlvolle Busch-Tenton® heeft het in zich.

ABB Busch-Jaeger I-Bus KNX SBR/U6.0.11-885 Ruimtetemperatuurreg. bussysteem wit

Multifunctioneel en Stijlvol

Energiebesparing en een gezond binnenklimaat zijn belangrijk in de gebouwen van nu. Net als het nodige comfort overigens. De Busch-Tenton® combineert al deze aspecten in één multifunctioneel apparaat, geschikt voor zowel KNX als tegenwoordig ook Busch-free@home®. Zo laat dit stijlvolle bedieningselement niet alleen de actuele ruimtetemperatuur zien, maar meet het ook de luchtvochtigheid, het CO2-gehalte en de VOC-waarde*. Zo zien gebruikers meteen of ze extra moeten ventileren.

Tot 30% energiebesparing

Daarnaast kunnen extra functies geïntegreerd worden als het besturen van verlichting, raambekleding en zelfs complete scènes, waarin licht en zonwering bijvoorbeeld gecombineerd geschakeld kunnen worden. Met deze veelzijdige functies kan de gebouwbesturing van zowel commerciële als residentiële gebouwen volledig worden geautomatiseerd en kan zelfs een wezenlijke bijdrage geleverd worden aan het terugdringen van het energieverbruik. Zo kan de energie-efficiëntie in kleine tot middelgrote gebouwen tot wel 30% verbeterd worden. Het systeem voldoet daarmee aan de eisen van energie-efficiëntieklasse A van de EU-norm EN 15232.

Eenvoudige bediening

Het productassortiment omvat 6-voudige, 8-voudige, 10-voudige en 12-voudige bedieningselementen die worden gekenmerkt door een duidelijke designtaal en grote knoppen met een indicatielampje voor de status. De intuïtief te bedienen elementen zijn geschikt voor opbouw- en inbouwmontage en kunnen eenvoudig in bestaande gebouwmanagementsystemen geïntegreerd worden. Voor alle varianten is er bovendien slechts één inbouwdoos nodig.

Customized design

Ander voordeel is dat de Busch-Tenton® volledig kan worden gepersonaliseerd. Zo kunnen gebruikers achteraf functies toewijzen aan de diverse knoppen en kunnen deze afzonderlijk gelabeld worden. Dit met behulp van een online labeltool, waarmee voor elk product afzonderlijk eventuele tekst en instructiesymbolen te plaatsen zijn. Hierbij kan de betreffende grootte vrij worden gekozen uit de voorgestelde waarden. De gegevens worden vervolgens weergegeven zoals ze later op het apparaat zullen verschijnen. En dit naar keuze op folie in matzwart met wit, en in aluminiumzilver of studiowit met zwarte opdruk.

Met dat en meer voldoet de Busch-Tenton® optimaal aan alle eisen van deze tijd. Of dat nu gaat om het verhogen van het gebruikscomfort of het verbeteren van het binnenklimaat, of om energiebesparing. Kijk voor meer informatie op: www.busch-jaeger.nl/product/busch-tenton.

* De afkorting VOC staat voor 'Vluchtige Organische Component'. Dit zijn organische chemicaliën met een hoge dampdruk bij kamertemperatuur, oftewel: deze componenten hebben een laag kookpunt waardoor ze snel verdampen.

Direct bestellen