ABB SEM-basic klaar voor EPV 2.0

Door ABB
27 november 2023
ABB

SEM-basic maakt de energiestromen in woningen aantoonbaar inzichtelijk. De slimme groepenkast is klaar voor EPV 2.0.

SEM-basic voor efficiënt energiebeheer

SEM-basic maakt energiestromen in woningen inzichtelijk. Hiervoor leest SEM-basic de MID- gecertificeerde kWh-meters uit van de gewenste eindgroepen, zoals zonnepanelen, EV-lader, warmtepomp, WTW-installatie, heaters, etc. Hiermee hebben gebouweigenaren haarscherp inzicht in verbruik en opwekking. Bovendien vindt monitoring, opslag en communicatie van de energiedata vindt plaats vanuit één online portaal. Zo levert SEM-basic een bijdrage aan een zuinige energiehuishouding en aan veiligheid en maximale uptime en lange levensduur van de apparatuur.

Energieprestaties aantoonbaar inzichtelijk

SEM-basic helpt huiseigenaren en verhuurders om de zeer energiezuinige status (BENG) of energieneutrale status (NOM) te bereiken en aan te tonen. Vanuit het online portaal kan de meetdata eenvoudig worden geëxporteerd. Op deze manier is ook de data voor de energieprestatievergoeding (EPV) aantoonbaar. SEM-basic kan meerdere kWh-meters uitlezen en maakt zo energieverbruik en -opwekking inzichtelijk conform de aangescherpte eisen van EPV 2.0.

Eenvoudig te installeren

De compacte SEM-basic groepenkast is eenvoudig (stekerbaar) te installeren zonder extra vereiste kennis. Inbedrijfstelling gaat met een app, er is geen laptop nodig. Dankzij de eigen 4G-module voor communicatie van de data is het systeem niet afhankelijk van internet op locatie. SEM-basic is leverbaar geïntegreerd in de groepenkast of als losse monitoringskast.

 

Ook aan de slag met SEM-basic?
Klik hier voor meer informatie.