AXOR - van persoonlijkheden voor persoonlijkheden

AXOR is al bijna 30 jaar hét designmerk voor luxe producten die de badkamer en keuken persoonlijker maken. Geïnspireerd en ontworpen door wereldberoemde, gerenommeerde designpersoonlijkheden.

AXOR heeft het design van en de kijk op mengkranen en badkamers blijvend veranderd: van een functionele sanitaire ruimte tot een individueel wellnessoord. In 1981 geeft Klaus Grohe opdracht om de eerste designmengkraan voor de Hansgrohe Group te maken. Dit is Allegroh, ontworpen door Esslinger Design. De eerste kranencollectie in kleur, UNO, wordt een innovatieve sensatie op de markt. In de jaren 90 staat design meer en meer symbool voor prestige.

Met de meest recente series AXOR One, Citterio en MyEdition laat AXOR zien dat design heel persoonlijk kan worden vormgegeven met verschillende kleurafwerkingen, materialen en maatwerk.

Form Follows Perfection

De kranen en douches van AXOR worden doorontwikkeld tot er niets meer toegevoegd of weggelaten kan worden. Het zijn functionele sieraden voor de badkamer. Elk product kent zijn eigen verhaal, functie en prachtige details. Zo ontstaan producten die meer zijn dan alleen de som van vorm en functie. Bij AXOR geldt niet Form Follows Function, maar Form Follows Perfection.

Op maat gemaakte individualiteit

Het exclusieve maatwerk van AXOR FinishPlus en AXOR Signature voldoen aan zelfs de hoogste eisen van jouw klant. Met gekleurde PVD-oppervlakken en oplossingen op maat worden AXOR producten unieke sieraden voor de badkamer.

Het begint allemaal bij de kleur: de designobjecten van AXOR zijn in tot 16 exclusieve AXOR FinishPlus kleuren verkrijgbaar – van Polished Brass tot Brushed Bronze en van Polished Gold Optic tot Brushed Black Chrome. De oppervlakken worden geproduceerd in de moderne PVD-kamers (physical vapor deposition) en worden door deskundigen met de hand afgewerkt. Ze bieden de perfecte finishing touch voor elke luxe badkamer, of ze nu zijn geborsteld of zijn gepolijst tot ze perfect glad zijn.

Bijna alle producten zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Op aanvraag kan via de service AXOR Signature bijna elk AXOR product verder worden gepersonaliseerd, op maat worden gemaakt en worden aangepast. Lengte-aanpassingen, gravures en hele nieuwe ontwikkelingen zijn mogelijk.

Made in Germany

In de eigen AXOR fabriek in Schiltach, Duitsland, ontstaan de hoogwaardige merkproducten dankzij Duitse ingenieurskwaliteit en uiterste precisie. De kennis is gebaseerd op meer dan 120 jaar ervaring van de Hansgrohe Group. AXOR maakt daarbij gebruik van de nieuwste technologieën. Om de oppervlakken van de AXOR Edge kranen zo precies mogelijk uit te frezen, gebruikt AXOR bijvoorbeeld de modernste diamantslijpmachine.

Internationale designprijzen

De vele onderscheidingen die AXOR van begin af aan heeft gekregen, bevestigen de hoogwaardige designkwaliteit. Dit is vastgesteld door onafhankelijke, internationaal gerenommeerde experts uit de branche. 

Persoon doet handeling met handschoenen aan
hansgrohe axor

Gekleurde oppervlakken voor design badkamers

De exclusieve oppervlakken van AXOR FinishPlus zijn uniek – van het nieuwe gelakte oppervlak mat zwart en Polished Gold Optic tot Brushed Black Chrome. Ze glanzen, zijn robuust en gaan lang mee. Ze worden op het hoogste technische niveau in Duitsland gemaakt: van een uniek stuk tot grotere aantallen.

Daarnaast kan AXOR met AXOR Signature ook andere kleuren maken. De opties zijn vrijwel eindeloos. Daarbij wordt eerst een haalbaarheidsonderzoek door de specialisten van AXOR uitgevoerd, zodat het bijzondere product echt iets unieks wordt.

Zwarte kraan en gouden kraan