SMC: UW KENNISPARTNER VOOR DUURZAME OPLOSSINGEN

Door SMC
22 maart 2021
SMC

Met een breed assortiment aan componenten denkt SMC graag met u mee voor de juiste persluchtoplossing voor uw machine. 

   

AC-B

Luchtverzorging

Perslucht is de voeding om pneumatische componenten goed te laten functioneren. SMC heeft een breed assortiment aan luchtverzorgings-componenten. Afhankelijk van de pneumatische toepassing heeft SMC filters voor het verwijderen van vuil, olie en vocht. Aan de hand van de toepassing kan er worden bepaald welke filters nodig zijn. Dit varieert van een standaard 5µ-filter tot een filter dat voldoet aan de hoogste ISO-klasse, conform ISO 8573-1:2010. 

Productklasse SMC: AC-B

AC-B

Slangen

De perslucht moet op een juiste manier getransporteerd worden naar uw machine, waarbij slangen onmisbare onderdelen zijn. Het is van belang dat het juiste type slang wordt ingezet binnen de juiste omgeving. Zo zijn er slangen voor toepassing binnen een lucht en vloeistof omgeving. SMC heeft een breed assortiment aan slangen waaronder chemisch resistente  en antistatische slangen. Met de 29 beschikbare kleuren past u gemakkelijk een slangenprotocol toe. 

Productklasse SMC: slangen

AC-B

Koppelingen

Een slang wordt aangesloten op een component met een koppeling. Door een goede keuze te maken en de omgeving in acht te nemen, wordt er een betrouwbare overgang gemaakt tussen slang en component. Naast de standaard koppelingen heeft SMC ook snelheidsregelventielen in het assortiment. Om ervoor te zorgen dat koppelingen breed toepasbaar zijn, waaronder de foodomgeving, heeft SMC koppelingen ontwikkeld die bestaan uit zowel RVS als kunststof. Ook zijn er koppelingen voor machineveiligheid, voor een PFA-omgeving en voor het transporteren van water en koelvloeistoffen.  

Productklasse SMC: AS-FS

AC-B

Cilinders

Cilinders worden gebruikt om de gecomprimeerde lucht om te zetten in een beweging.  SMC heeft diverse soorten klemmende, duwende en draaiende cilinders in het assortiment. Naast de standaard ISO-cilinders, heeft SMC een compact formaat cilinder voor weinig inbouwruimte. Deze cilinder heeft uiteraard dezelfde opbrengst en kracht, maar is uiterst compact en lichtgewicht waardoor deze geschikt is voor een robotica applicatie.

Productklasse SMC: CP96-C96

AC-B
Ventielen

Om de gecomprimeerde lucht op het juiste moment naar een cilinder te transporteren, of voor het inschakelen van de perslucht, is een ventiel van essentieel belang. SMC is innovatief op het gebied van miniaturisatie, hierdoor bieden wij naast de standaard ventielen ook extra compacte ventielen aan. De hoge flow is hier uiteraard gewaarborgd gebleven.  De ventielen zijn verkrijgbaar losstaand of samengesteld op een ventieleiland. De aansturing van de ventielen kan met de hand, lucht gestuurd of elektrisch. Daarnaast zijn er ook op het gebied van seriële aansturingen vele mogelijkheden. 

Productklasse SMC: SY9