FLAMCO-MONTAGESYSTEMEN NU OOK IN ASSORTIMENT

Door Technische Unie
4 februari 2021
author-image

Kropman Inkoop koopt centraal in voor de dertien vestigingen van Kropman Installatietechniek en voor Building Services Amersfoort, Building Services Groningen en Installatiebedrijf Roderland. Een belangrijke pijler van de inkoopvisie is partnership en main/single sourcing. Technische Unie is de voorraadhoudende en logistieke partner en Flamco is preferred supplier van montagesystemen. Om tegemoet te komen aan de behoefte van Kropman, nam Technische Unie het nieuw ontwikkelde Flamco-montagesystemen op in het assortiment. 

“Om de inkoop van beugels te standaardiseren, schreven we een jaar of zeven geleden een tender uit,” vertelt Emile Tap, Procurement Director bij Kropman. “Van de drie bedrijven die uit de tender kwamen, had Flamco de beste papieren.”

Overleggen met de driehoek

“Bij Kropman doen we waar mogelijk zaken in de driehoek,” vervolgt Emile. “In dit geval zaten we dus aan tafel met onze contactpersoon binnen Technische Unie en met een vertegenwoordiger van Flamco. We bepalen tijdens zo’n samenwerking eerst met welke producten we een zo groot mogelijk deel van onze behoefte kunnen invullen. Dat maken we dan de standaard. Vervolgens overleggen we hoe we onze werkvoorbereiders, projectleiders en bestellers op de hoogte brengen van het beschikbare assortiment en hoe we ervoor zorgen dat onze mensen op het werk nooit misgrijpen.”

Klantspecifieke assortimentsuitbreiding

Voor het standaardassortiment met Flamco-artikelen werd de Montage Snelkeuzegids ontwikkeld. In deze gids staan de geselecteerde standaardartikelen met o.a. foto, type, maten en bestelnummers van Technische Unie en Flamco. “Die heeft heel lang volstaan,” beaamt Emile, “maar omdat er steeds vaker beugels besteld werden van een andere fabrikant, hebben we het assortiment opnieuw onder de loep genomen.” Uit de inventarisatie bleek dat de niet-Flamco-beugels besteld werden voor specifieke toepassingen in cleanrooms en medische en industriële omgevingen. Emile: “Om de driehoek en het partnership Kropman-Flamco-Technische Unie verder te optimaliseren, vroegen we Flamco om samen met onze techneuten een product te ontwikkelen dat aan de gestelde eisen voldoet en verzochten we Technische Unie de ontwikkelde producten vervolgens op te nemen in het assortiment.”

“Bij Kropman willen we bij voorkeur één soort vrachtwagen zien staan, en dat is die groengele"

Voorraadhoudende en logistieke partner

Technische Unie nam de nieuwe productrange op en bepaalde in overleg met Kropman en Flamco de bijbehorende voorraadposities. “Door main/single source in te kopen hoeven onze vakmensen op locatie niet aan de lopende band vrachtwagens uit te laden,” aldus Emile. “Bij Kropman willen we bij voorkeur één soort vrachtwagen zien staan, en dat is die groengele. Dat werkt een stuk efficiënter. De chauffeurs van Technische Unie zijn briljant in het volgens afspraak aanleveren op locatie. Ze weten precies waar ze moeten zijn, bij wie ze moeten zijn en op welk tijdstip het aanleveren het beste uitkomt.”

Industrie Snelkeuzegids

Voor het nieuwe Flamco-industriepakket is de Industrie Snelkeuzegids ontwikkeld. “De condities zijn ingeregeld, de voorraden zijn aangelegd en de logistiek is opgetuigd,” vertelt Emile enthousiast. “Wanneer je partners hebt waar je op kunt bouwen en die een stap extra zetten wanneer dat nodig is, ontstaat een win-win-win-situatie. Binnen de driehoek Kropman, Flamco en Technische Unie is dat al jaren zeker het geval.”