FAMOSTAR HIVISION NOODVERLICHTING: VERGROOT DE VEILIGHEID IN FABRIEKSHALLEN

Door Famostar
26 mei 2021
author-image

In (fabrieks-) hallen en loodsen is vluchtrouteaanduiding extra belangrijk. De afstanden zijn te groot voor reguliere armaturen die meestal een kijkafstand van 30 meter of minder hebben. De HiVision van Famostar heeft een kijkafstand van 50 meter.

Dubbel zo grote kijkafstand

De kijkafstand van maar liefst 50 meter is het dubbele ten opzichte van gangbare armaturen. Dat maakt ze uitermate geschikt voor locaties met grote hoogtes en lange gangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fabriekshallen en distributiecentra. Door deze grote kijkafstand zijn er veel minder armaturen nodig. Alle HiVision armaturen zijn vanzelfsprekend voorzien van Famostar Flash Alert™, de technologie die extra aandacht op de vluchtroute vestigt door herhalend feller oplichten van het pictogram bij spanningsuitval.

HUPPE

Functioneel, robuust en tijdloze vormgeving

Ondanks zijn grootte heeft de HiVision een slanke vormgeving en door het gebruik van geanodiseerd aluminium voor de behuizing is hij behoorlijk robuust. De armatuur is geschikt voor wand- en plafondmontage en hij kan bij grote montagehoogtes zelfs gependeld worden. De stevige achterplaat waarborgt een eenvoudige, solide montage en de accu is eenvoudig bereikbaar achter de afdekkap aan de zijkant van de armatuur. Overigens hoeven de accu’s door de Famostar garantie van maar liefst 8 jaar (na de installatie!) de helft minder vaak vervangen te worden dan gebruikelijk in de markt. Ook het in- en uitschuiven van het pictogram is makkelijk gemaakt, en kan aan weerszijden van het armatuur gedaan worden. De 10 jaar productgarantie staat garant voor een lange levensduur.

Totaaloplossing met vluchtwegverlichting

Waar vluchtrouteaanduiding nodig is, zal vrijwel altijd ook vluchtwegverlichting nodig zijn. Om verzekerd te zijn van een optimaal noodverlichtingsplan kan de HiVision gecombineerd worden met de krachtige Pro Plus. Deze vluchtwegverlichtingsarmaturen beschikken over vier krachtige lichtbronnen met lenzen die ophanghoogtes tot wel 11 meter mogelijk maken.

HUPPE

HiVision in het nieuwe distributiecentrum van Welkoop

In het nieuwe distributiecentrum van de Welkoop in Apeldoorn is gekozen voor de HiVision armaturen van Famostar. Dit distributiecentrum heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en er moeten dus flinke afstanden overbrugd worden. Benieuwd naar de HiVision armaturen in de praktijk?

Bekijk dan de video van de Welkoop hieronder:

Ontdek Famostar Hivision noodverlichting