TECHNISCHE UNIE TROTSE PARTNER VAN VERENIGING NATUURMONUMENTEN

Door Technische Unie
31 januari 2023
Technische Unie


De installatiebranche speelt een grote rol in het mogelijk maken van de energietransitie, efficiënt waterbeheer en circulair bouwen. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat doet in harmonie met de natuur? Technische Unie is trots te kunnen zeggen dat zij hier samen met Vereniging Natuurmonumenten aan mag gaan werken.

Ondersteunen in natuurgebieden

Het partnerschap betekent dat Technische Unie zich de komende jaren samen met Natuurmonumenten  inzet voor meer bewustwording omtrent de natuur. En die bewustwording begint bij onze eigen medewerkers.

Zo hebben medewerkers van Technische Unie onder andere een kenniswebinar van Natuurmonumenten kunnen volgen, meegeholpen met het planten van 8.000 bomen in natuurgebied Planken Wambuis en ondersteund met boomopslag te verwijderen in natuurgebied Het Zwanewater, vlakbij Callantsoog. Ook zijn er verschillende activiteiten waar medewerkers van Technische Unie de komende maanden bij kunnen helpen. 

Technische Unie medewerkers in actie voor Natuurmonumenten
Boswachter natuurmonumenten

Partnerschap

Natuurmonumenten is de samenwerking met Technische Unie aangegaan omdat duurzaamheid en het beschermen van de natuur bij ons hoog op de agenda staan. Tijdens de vele (kennismakings)gesprekken die gevoerd zijn kwam duidelijk naar voren dat er een gezamenlijk belang is om de natuur te steunen en beschermen.  

Naast letterlijk helpen in de natuur zet Technische Unie ook haar eigen expertise in: helpen verduurzamen van de gebouwde omgeving. Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 80 landgoederen en meer dan 4.000 bouwwerken zoals kastelen, molens en boerderijen die zich in natuurgebieden bevinden. Veelal met een monumentale status. Het verduurzamen van deze gebouwen is daarom een extra uitdaging. Onmogelijk is het gelukkig niet en daarom denkt Technische Unie graag mee. 
 
Met dit partnerschap kunnen Natuurmonumenten en Technische Unie samen bouwen aan een duurzamer en klimaatbestendig Nederland met techniek én natuur als bondgenoten. Het doel? Een bloeiende natuur, meer biodiversiteit en duurzame (technische) oplossingen die daaraan bijdragen.