Elia, de lage temperatuur radiator van Vasco:, ideaal in combinatie met een warmtepomp.

Door Vasco
5 november 2023
Vasco

Met de Elia warmtepompradiator haal je een energie-efficiënt, comfortabel en duurzaam afgiftesysteem voor verwarmen en koelen in huis. De Elia werkt ideaal in combinatie met moderne warmteopwekkers in het lage temperatuurbereik, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Nieuwbouw en renovatie

In nieuwbouw woningen wordt het gehele verwarmingssysteem op basis van energie-efficiënte-aspecten en de persoonlijke behoeften van de eigenaar gepland. Warmtepompen worden hoofdzakelijk ontworpen voor oppervlakteverwarming en soms voor oppervlaktekoeling. Bij renovatie liggen de zaken anders. Meestal zijn er verwarmingssystemen die ontworpen zijn voor de hoge aanvoertemperaturen van oliën gasbranders. Bij de omschakeling naar een efficiënt lagetemperatuurverwarmingssysteem met warmtepomp of condensatieketel worden de aanvoertemperaturen aanzienlijk verlaagd. Tot nu toe moesten nieuwe verwarmingssystemen worden geïnstalleerd of moderne radiatoren met een groter verwarmingsoppervlak worden gekozen, wat veel geld en moeite kostte. Daar komt nu verandering in.

Elia in combinatie met warmtepomp

De Elia-radiator valt te combineren met een warmtepomp of met een condensatieketel / hoog rendement CV-ketel. Zoek je de meest efficiënte combinatie? De Elia vormt een perfect team met de Vasco Vicalucht/water warmtepomp.

Lage aanvoertemperatuur & toch aangenaam warm?

  • Perfect in combinatie met lagetemperatuursystemen 
  • Duurzaam verwarmen & koelen 
  • Uiterst energie-efficiënt 
  • Fluisterstille ventilatoren 
  • Automatische regeling & stekkerklaar 
  • Voor nieuwbouw & renovatie 
  • Eenvoudige installatie

Met koelfunctie

Met de koelfunctie van de Elia zorgt deze radiator, samen met de Vasco Vica-lucht/waterwarmtepomp, zowel in de winter als in de zomer voor een aangename temperatuur.