Energiezuinig verwarmen én koelen met de Jaga Mini Canal Hybrid

Door Jaga
22 oktober 2023
Jaga

Koude of warmte door grote raampartijen voorkomen? Mini Canal Hybrid van Jaga is hiervoor dé oplossing. Dankzij de minimale inbouwdiepte én reactiesnelheid is deze vloerinbouwoplossing een duurzaam alternatief voor traditionele vloerverwarming.

Energiezuinig verwarmen

Een schuifpui of openslaande deuren zorgen voor meer lichtinval, maar ook voor extra warmte of koude in de woning. Om dit te voorkomen biedt Mini Canal Hybrid een duurzame en snelle oplossing. Deze nieuwe vorm van vloerverwarming en -koeling zorgt snel voor de juiste temperatuur op ieder moment van de dag. Verborgen onder het rooster zit een supersnelle Low-H20 warmtewisselaar gecombineerd met het Dynamic Boost Hybrid systeem, samen zorgen zij voor maximale warmteafgifte bij lage watertemperaturen. Hierdoor levert de Mini Canal Hybrid 3 tot 4 keer meer warmte dan een conventionele vloerinbouwoplossing.

Minimale inbouwdiepte

De Mini Canal Hybrid heeft een zeer compacte inbouwdiepe van slechts 14,5 cm en is hierdoor niet te vergelijken met de diepe convectorputten van vroeger. De inbouwoplossing heeft een standaard L-kader, maar is ook verkrijgbaar met een z-kader oplegraam voor een mooie afwerking bij renovaties of houten vloeren. Dankzij de compacte afmetingen is de Mini Canal Hybrid zeer geschikt voor bestaande woningbouw en appartementen, maar ook voor gebouwen met houtskelet- en cross laminated timber bouw. De Mini Canal Hybrid heeft namelijk een snel reactievermogen bij temperatuurwisselingen in een ruimte. Dit is ideaal voor HSB en CLT-bouw doordat daar minder massa is om warmte of kou vast te houden.

Perfect als renovatieoplossing

De Jaga Mini Canal Hybrid is geschikt voor alle type vloeren, zelfs voor computervloeren dankzij de makkelijke montage en na stelbaarheid. Ook is het mogelijk om de vloerinbouwoplossing in een bestaande convectorput te plaatsen, waardoor het hele verwarmingssysteem meteen geüpgraded wordt. Hierdoor is de Mini Canal Hybrid zeer geschikt als renovatie-oplossing.

Oók duurzame koeling

Wanneer de Mini Canal Hybrid wordt aangesloten op een warmtepomp is er light (niet-condenserende koeling) mogelijk. De temperatuursensoren zorgen automatisch voor de gewenste werkingsstand: verwarmen óf koelen. Nog geen warmtepomp? Dan kan de Mini Canal Hybrid niet koelen, maar wordt er wel direct energie bespaart met verwarmen. Bovendien is het systeem klaar voor de toekomst, aangezien er op elk moment overgeschakeld kan worden naar een installatie met warmtepomp zonder iets aan de vloerinbouwoplossing te wijzigen.

Eigenschappen

  • Low-H2O technologie met supergeleidende en ultrasnelle warmtewisselaar voor een lager energieverbruik en een maximale warmteafgifte.
  • Dynamic Boost Hybrid systeem voor meer vermogen op lage watertemperaturen.
  • Geschikt voor light (niet-condenserende) koeling in combinatie met een warmtepomp.
  • Geschikt als renovatieoplossing dankzij een inbouwdiepte van slechts 14,5 cm.
  • Passend bij elk interieur door de ruime keuze uit diverse (hout)afwerkingen en designstijlen voor de roosters

Juiste temperatuur op ieder moment van de dag?