ENERGIE OPTIMALISATIE MAAKT EEN WERELD VAN VERSCHIL

Minder kosten, meer comfort

Door Grundfos
5 september 2023
Grundfos

Wanneer je bestaande installaties vervangt door efficiënte, geoptimaliseerde systemen, levert dat niet alleen energie- en kostenbesparingen en groenere gebouwen op, het brengt ook meer zekerheid en comfort voor gebruikers.

grijs buizen tekst

Wist je dat vervangen van slechts één oude pomp evenveel CO2-uitstoot kan schelen als van 3 auto’s per jaar? En dat je door de efficiëntie van het gehele HVAC-systeem te optimaliseren de CO2-uitstoot van gebouwen nog verder omlaag kan brengen?

man gele vest blauwe helm

Waarom is energie optimalisatie zo belangrijk?

Energie optimalisatie helpt je de mogelijkheden van pompinstallaties en de potentiële besparingen op de bedrijfskosten te ontdekken. Het maakt systemen niet alleen energiezuiniger maar ook betrouwbaarder met lagere bedrijfskosten door een hogere efficiëntie en het verlengt de levensduur van zowel de pomp als het systeem. 

gebouwen energie lucht

Een wereld van vol energiebesparingen

De aanschafprijs van een pomp is slechts een fractie van de totale levenscycluskosten. Investeren in groenere en energiezuinigere pompoplossingen verbetert het milieuprofiel, dringt de CO2-uitstoot terug en vergroot de kans op significante besparingen op energieverbruik. 

Grundfos Energy Check geeft een overzicht van de levenscycluskosten van bestaande pompen. Het geeft een indicatie van energiebesparingspotentieel en helpt bij het beslissen wanneer de pompen aan vervanging toe zijn.

Levenscycluskosten staan centraal

De levenscycluskosten bestaan uit vele factoren, maar het energieverbruik en onderhoud zijn de belangrijkste om rekening mee te houden. De prijs van een nieuwe pomp vormt doorgaans slechts 5% van de totale levenscycluskosten. De onderhoudskosten zijn goed voor nog eens 10%, en de resterende 85% bestaat uit kosten die samenhangen met het laten draaien van de pomp.

Meer weten over de Grundfos Energy Check?

Bekijk de video (of download booklet met cases).
Of boek meteen een Energy Check.

Direct bestellen