BIM PLUG-IN

author-image

Een belangrijk onderdeel van een project, hoe groot of klein, is de voorbereiding oftewel het engineeren. Technische Unie kan u hierbij helpen.

Zodra u gebruikmaakt van Autodesk Revit® software heeft u de mogelijkheid om BIM toe te passen. Wij leggen u graag uit wat BIM is en wat Technische Unie op dat gebied voor u kan betekenen.

Wat is BIM?

BIM maakt bouwen en engineeren eenvoudiger en overzichtelijker. BIM, oftewel Bouw Informatie Model, is een digitaal 3D model van een bestaande en/of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Denk hierbij aan productgegevens zoals afmetingen, verpakkingseenheden, aantallen, et cetera. Al deze gegevens worden verwerkt in één overzicht. Daarnaast is het mogelijk om met BIM vanuit meerdere disciplines te werken. De architect, de installateur en logistiek kunnen bijvoorbeeld tegelijkertijd aan hetzelfde engineeringsproject werken.

BIM en Technische Unie

Voor Technische Unie is samenwerken met klanten een must. Door eerder in het project betrokken te zijn, kan Technische Unie de rol van totaalleverancier nog beter invullen. Logistiek kan beter ingeregeld worden, inkoop kan speciale producten inkopen en standaard voorraadartikelen op actuele voorraad controleren en verkoop kan sneller schakelen bij projecten.

BIM Software plug-in

Om eerder in het proces betrokken te kunnen worden heeft Technische Unie een BIM plug-in laten ontwikkelen. Een plug-in is een (klein) programma dat extra functionaliteiten toevoegt aan een bestaand programma. Met deze plug-in heeft u als Revit® gebruiker de mogelijkheid om met één druk op de knop alle relevante productinformatie in te zien van de geselecteerde artikelen die Technische Unie u kan bieden. Hierdoor krijgt u een overzicht met het Technische Unie artikelnummer en artikelomschrijving. Daarbij is het zelfs mogelijk om uw nettoprijzen te tonen en de actuele voorraad van de geselecteerde artikelen weer te geven. Zelfs speciale artikelen of uitlopende artikelen worden inzichtelijk gemaakt. Hierdoor krijgt u een actueel overzicht waarmee u direct aan de slag kan.

Welke Autodesk Revit® versies worden ondersteund?

De Technische Unie plug-in is toe te passen bij de volgende versies:

  • Autodesk Revit® 2023
  • Autodesk Revit® 2022
  • Autodesk Revit® 2021

Waar kan ik deze BIM plug-in downloaden?

De plug-in wordt via drie kanalen aangeboden. Het is mogelijk om de plug-in te downloaden via:

1. Technische Unie:

Autodesk Revit® Versie 2023

Autodesk Revit® Versie 2022

Autodesk Revit® Versie 2021

(Zodra u de plug-in downloadt via deze pagina gaat u akkoord met onze algemene (internet)voorwaarden)

2. Autodesk Exchange Revit App Store

3. Itannex Dock

Meer weten?

BIM is een methode waarbij alle disciplines in de bouw tegelijk toegepast kunnen worden. Technische Unie richt zich voornamelijk op het installatiegedeelte. Wilt u meer weten over de andere disciplines of wat BIM kan betekenen voor uw bedrijf, volg dan een van de onderstaande links:
• www.autodesk.nl
• www.itannex.com/bim/

Opmerkingen of vragen?

Heeft u vragen over BIM bij Technische Unie of op / aanmerkingen over de plug-in, kunt u deze sturen naar [email protected].