Energiemonitoringsystemen en energiemeters maken het verschil

Technische Unie
14 mei 2021
Technische Unie

 

Energiemonitoringsystemen maken het verbruik van elektrische energie transparant én inzichtelijk. Hiermee identificeert u besparings- en optimalisatiekansen die bij uitvoering tot 20% energie besparen en operationele kosten met 30% kunnen verlagen.  

Kostenbesparingen en hoge betrouwbaarheid

Naast kostenbesparingen door optimalisatie van energieverbruik en procesverbetering, bieden energiemonitoringsystemen ook een hogere betrouwbaarheid van de infrastructuur en industriële installaties. Dat komt omdat de netwerkkwaliteit wordt bewaakt. Ook vergroot een systematische energiemonitoring het bewustzijn voor het daadwerkelijke energieverbruik. Energiemonitoringsystemen in combinatie met kWh-meters en power quality analysers zijn van essentieel belang bij het voldoen aan de wetgeving, zoals bijvoorbeeld de informatieplicht vanuit Wet Milieubeheer.

   

Energie-investeringsaftrek

Gaat u investeren in energiezuinige pompen? Maak dan gebruik van de energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA levert u gemiddeld veertien procent voordeel op.

Advies van A tot Z

Technische Unie beschikt over team Energie Management specialisten die u onder andere kunnen adviseren over de toepassing van stoom. In samenwerking met onze dochteronderneming Ubel kunnen we spare parts leveren voor uw stoominstallatie. Ook organiseren wij trainingen over veilig stoomgebruik. Daarnaast kunnen wij op uw locatie inspecties laten uitvoeren aan uw stoominstallatie. Vervolgens rapporteren wij over mogelijke aanpassingen en besparingen in het energieverbruik van uw stoominstallatie. Neem contact op met uw industrievertegenwoordiger of verkoopkantoor voor meer informatie. 

meer over...