Sensoren en connectoren: de zintuigen van de voedingsindustrie

Door Technische Unie
22 september 2021
Technische Unie

Sensoren zijn de zintuigen van uw machines: ze controleren, meten en bewaken constant de kwaliteit van uw productie.

Technische Unie levert sensoren die uitermate geschikt zijn voor de hygiënische eisen die de Food & Beverage-industrie stelt.  Deze sensoren hebben een hoge beschermingsklasse of chemisch bestendige coatings en zijn goed te reinigen. 

Hygiëne-eisen

Sensoren die gebruikt worden in de Food & Beverage-industrie moeten uiteraard voldoen aan de hygiëne-eisen. Ook wordt er aandacht besteed aan robuustheid, corrosie- en temperatuurbestendigheid. Alleen dan kunnen de sensoren voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden bij het reinigen en desinfecteren van machines en apparatuur. Het schoonmaken van de machines gebeurt vaak onder hoge druk (tot wel 100 bar), met hoge temperaturen en agressieve reinigingsmiddelen. 

Kwaliteitscontrole

Uw producten hebben een goede verpakking nodig. Het vermarkt en beschermt het product en geeft daarnaast ook informatie over wat zich in de verpakking bevindt. De consument heeft recht op een veilig product én betrouwbare verpakking. Ook moet u rekening houden met wettelijke eisen op het gebied van hygiëne, portionering en ingrediënten. Moderne sensoren voeren deze taken uit. Bijvoorbeeld het bewaken van producteigenschappen, het identificeren van codes, het vergelijken van grafische afbeeldingen en het lezen van afgedrukte afbeeldingen. Hierdoor heeft u de garantie dat de verpakking veilig is voor distributie en de betreffende verkoopperiode. 

Track & Trace

Een veilige, betrouwbare voedselketen is alleen mogelijk met Track & Trace-oplossingen. Of het nu gaat om verwerken, vullen of verpakken van voedsel; elke stap in het proces vereist dat de gegevens correct worden verzameld met behulp van betrouwbare methodiek. Sensoren zorgen voor betrouwbare gegevensverzameling, transparante traceerbaarheid en efficiënte kwaliteitsborging.

Technische Unie verkoopt een breed scala sensoren van diverse fabrikanten. Ook beschikken wij over een zeer uitgebreide buiten- en binnendienst die continu worden geschoold en getraind door de verschillende fabrikanten.

Connectoren

De connectoren uit ons assortiment voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De kabels en connectoren weerstaan niet alleen de zwaarste omstandigheden, maar zijn ook eenvoudig te installeren. Zo zorgt u voor een betrouwbare verbinding, beperkt u down-time en verlaagt u onderhoudskosten.

Technische Unie heeft een compleet assortiment aan connectoren van kunststof tot roestvast staal. Dit assortiment waarborgt de beschermingsgraad IP69K.

Oplossingen en diensten van Technische Unie

Meer weten?

Onze industriespecialisten helpen u graag.