BREED SCALA PNEUMATIEK

Door Technische Unie
22 september 2021
author-image

Technische Unie biedt een breed scala aan pneumatiek-producten voor de Food & Beverage-industrie. Dit zijn producten uitlopend van stand-alone tot complete systemen en meerdere toepassingen.

Dit resulteert in pneumatische-systemen die geschikt zijn voor voedselverwerking en verpakking en aan de volgende eisen voldoen:

  • 24/7 continubedrijf 
  • Strenge hygiënische voorschriften
  • Continu spoelen en/of wassen 
  • Werking bij extreme temperaturen 

Slim omgaan met krachten en snelheden

Pneumatiek engineering betekent slim omgaan met krachten en snelheden. Dit is vooral belangrijk in de Food & Beverage-industrie waar cyclustijden kort en slechts milliseconden zijn. Aandrijvingen en regelsystemen welke zijn opgebouwd uit pneumatische componenten, zijn zeer betrouwbaar en bovendien technisch intelligent. Het is echter van groot belang dat de dimensionering nauwkeurig wordt gedaan. De theoretische kracht van een cilinder is bijvoorbeeld niet altijd bepalend en de cyclustijd van een machine is niet gelijk aan de cilindersnelheid. U dient altijd rekening te houden met marges omdat veiligheid een rol speelt. Overdimensionering is niet altijd goed, want dit kan een nadelig effect hebben op de handelingssnelheid en het energieverbruik. Kortom: er is veel mogelijk met pneumatiek als de engineering goed wordt uitgevoerd. Hieronder leest u enkele voorbeelden:

  • Het energieverbruik reduceren door componenten dicht bij de verbruiker te plaatsen
  • Verhogen van de betrouwbaarheid van de handeling
  • Verkleinen van de omvang van de regeling
  • Cyclustijden verbeteren door decentralisatie

Ons pneumatiek-assortiment voldoet aan alle eisen en biedt maximale prestaties, terwijl deze tegelijkertijd zorgt voor minimale energiekosten en down-time. Ons assortiment is geschikt voor alle toepassingen binnen de Food & Beverage-industrie.

Oplossingen en diensten van Technische Unie

Meer weten?

Onze industriespecialisten helpen u graag.