Betrouwbare industriële automatisering

Door Technische Unie
22 september 2021
Technische Unie

Productie- en procesautomatisering zijn niet meer weg te denken in de Food & Beverage-industrie. Continuïteit is hierin van essentieel belang. Niet alleen voor productieaantallen maar juist ook voor waarborging van kwaliteit. Technische Unie biedt hiervoor een breed assortiment aan producten, diensten en oplossingen.

Drives

De Food & Beverage-industrie kent veel verschillende processen. Zoals bijvoorbeeld het verplaatsen van kratten en pallets, sorteren en spoelen van hergebruikte flessen, vullen, etiketteren, verpakken en een aaneenschakeling van processen voor ondersteunende functies. Een doeltreffende motorregeling, oftewel een drive, is van cruciaal belang om de prestaties van het proces en betrouwbaarheid te verhogen.  

Visualisatie en Human Machine Interface-panelen

Visualisatie is vandaag de dag niet meer weg te denken in productieomgevingen. Daarom ontsluit Technische Unie bedienpanelen van verschillende gerenommeerde fabrikanten. In Food & Beverage-productieomgevingen staan Human Machine Interface (HMI)-panelen vaak bloot aan allerlei invloeden. Het is belangrijk dat de panelen robuust zijn en bestand tegen de zwaarste omstandigheden. HMI-panelen zijn de verbindende factor tussen de operator en de machine. Ook is het belangrijk dat de panelen bedienbaar zijn met handschoenen en een hoge IP-waarde hebben.

Industriële netwerken en remote monitoring

Industriële netwerken zijn van groot belang in de hedendaagse productieprocessen. Ze beperken zich niet alleen tot communicatie op veldniveau, maar omvatten ook de bovenliggende niveaus tot integratie met kantoorautomatisering aan toe. Hierdoor is een zeer grote diversiteit ontstaan op het gebied van industriële netwerken.

Door de steeds verder gaande integratie ontstaat er vaak de mogelijkheid tot remote monitoring. De software controleert de (operationele) status van de machines en weet of én wanneer eventueel onderhoud vereist is. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de actuele status van uw machinepark en voorkomt u stilstand. Technische Unie biedt een breed scala voor uw industriële automatisering. Hiermee kunnen wij al u mogelijke vraagstukken voorzien van de juiste oplossing. 

Oplossingen en diensten van Technische Unie

Meer weten?

Onze industriespecialisten helpen u graag.