Verlaag elektriciteitsverbruik met de juiste installatie van de pomp

Technische Unie
14 mei 2021
Technische Unie

 

Binnen de totale levenscyclus van de pomp bedraagt de aanschafprijs slechts vijf procent van de kosten. Service en onderhoud dragen slechts tien procent bij. De resterende 85 procent wordt gevormd door energiekosten om de pomp te laten draaien. 

Vervangen van onzuinige pompen

Ruim zestig procent van alle pompen is zeer onzuinig in gebruik. Ze zijn overgedimensioneerd, er worden regelafsluiters gebruikt of er is sprake van cavitatie. Het vervangen van onzuinige pompen door moderne pompen of door het toepassen van een frequentieregelaar leidt tot aanzienlijke besparingen (meer info bij RVO). Hierdoor kan het wereldwijde elektriciteitsverbruik met vier procent dalen. 

Advies van A tot Z

Technische Unie beschikt over een energie managementteam met specialisten die u niet alleen onder andere kunnen adviseren over de juiste pomp maar ook kijken naar aan- toevoerleidingen en de koppeling met het werktuig. Door korte scans, eventueel met een debietmeting, kunnen zij snel rapporteren over de mogelijke besparingen bij het vervangen of aanpassen van uw industriële pomp. Neem contact op met uw industrievertegenwoordiger of verkoopkantoor voor meer informatie. 

Quickscan elektrische aandrijfsystemen en pompen

Samen met een onafhankelijk energie adviesbureau biedt Technische Unie een quickscan aan van uw elektrische aandrijfsystemen. Hiermee wordt volgens de norm NEN-EN-IEC 60034-1:2010 de potentiële energiebesparing in kaart gebracht. 

Energie-investeringsaftrek

Gaat u investeren in energiezuinige pompen? Maak dan gebruik van de energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA levert u gemiddeld veertien procent voordeel op.

meer over...