STOOMPRODUCTIE GAAT FLINK OP DE SCHOP

Technische Unie
14 mei 2021
author-image

 

Stoom wordt binnen de industrie veelvuldig toegepast. Vaak geproduceerd met een aardgasgestookte stoomketel. Vanwege de Wet Milieubeheer moet deze manier van warmte produceren flink op de schop. Voor u als industriële gebruiker zijn er verschillende manieren om in te spelen op deze onvermijdbare veranderingen. Waar begint u? 

Kies voor een duurzaam alternatief

De eerste stap naar een duurzaam alternatief is het inzichtelijk maken van de hoeveelheid stoom en/of warmte dat daadwerkelijk nodig is én met welke temperatuur. Voor warmte onder de 100 °C is stoom niet nodig. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een compressie warmtepomp gebruiken. Ook kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van restwarmte uit de omgeving.

Bespaar met goed onderhoud

Is uw stoomketel nog niet aan vervanging toe? Dan kunt u waarschijnlijk veel besparen door aanpassingen en onderhoud. Uit onderzoek van de EU (Steam-up) is gebleken dat een kostenbesparing tot 25 procent mogelijk is. Benieuwd wat u kunt doen? Klik hier voor meer informatie.  

Quickscan elektrische aandrijfsystemen en pompen

Samen met een onafhankelijk energie adviesbureau biedt Technische Unie een quickscan aan van uw elektrische aandrijfsystemen. Hiermee wordt volgens de norm NEN-EN-IEC 60034-1:2010 de potentiële energiebesparing in kaart gebracht. 

Energie-investeringsaftrek

Gaat u investeren in energiezuinige pompen? Maak dan gebruik van de energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA levert u gemiddeld veertien procent voordeel op.

Advies van A tot Z

Technische Unie beschikt over team Energie Management specialisten die u onder andere kunnen adviseren over de toepassing van stoom. In samenwerking met onze dochteronderneming Ubel kunnen we spare parts leveren voor uw stoominstallatie. Ook organiseren wij trainingen over veilig stoomgebruik. Daarnaast kunnen wij op uw locatie inspecties laten uitvoeren aan uw stoominstallatie. Vervolgens rapporteren wij over mogelijke aanpassingen en besparingen in het energieverbruik van uw stoominstallatie. Neem contact op met uw industrievertegenwoordiger of verkoopkantoor voor meer informatie. 

meer over...