Energie en geld besparen? Kies voor duurzame verlichting

Technische Unie
18 juli 2021
Technische Unie

 

Binnen- en buitenverlichting verbruikt vaak veel energie. Zelfs wanneer het verbruik van verlichting slechts een klein deel is van het totale energieverbruik, verplicht de Wet Milieubeheer u tot investeren in duurzame verlichting. Besparen op verlichting biedt enorme kansen voor uw bedrijf. Benieuwd welke?

Energiezuinige led

Het vervangen van conventionele verlichting door energiezuinige led-technologie is een logische eerste stap. Inzet van sensoren, daglichtregeling en andere slimme lichtsturingen kunnen verdere besparingen realiseren. Naast energiebesparing biedt de verbetering in kwaliteit van de verlichting meer voordelen. Met de juiste verlichting wordt het welzijn en veiligheid van de medewerkers verbeterd. Productiviteit en kwaliteit van het geleverde werk nemen toe. Ook biedt huidige technologie meer flexibiliteit waardoor herindeling van de verlichting simpel is. Ten slotte verhoogt het de continuïteit van het productieproces en worden onderhoudskosten verlaagd. 

Advies van A tot Z

Maatregelen die u kunt treffen zijn lang niet allemaal ingrijpend of ingewikkeld. Technische Unie beschikt over industrie-  en lichtspecialisten die u van A tot Z ondersteunen als het gaat om het vinden van de juiste verlichtingsoplossing. Of het nu gaat om het maken van een lichtplan, een lichtberekening of een specifiek lichtproject, zij beschikken over specialistische (artikel)kennis om u van maatwerkadvies te voorzien. 

Meer weten over duurzame verlichting?

Bezoek onze themapagina Verlichting.

meer over...