LUCHTDICHT BOUWEN EN INSTALLEREN

Luchtdicht bouwen en installeren Technische Unie
5 januari 2022
author-image

Bent u betrokken bij nieuwbouwprojecten, in de woningbouw of utiliteit? Dan weet u dat het aanvragen van een omgevingsvergunning moet voldoen aan de BENG-eisen. Maar om het proces van tekentafel tot oplevering efficiënt te laten verlopen, is naast vakkennis een goede samenwerking tussen de bouw- en installatiebedrijven van groot belang.



Op dit moment staan er geen trainingen ingepland. U kunt zich wel inschrijven op de wachtlijst of contact opnemen met [email protected] om in-company mogelijkheden te verkennen.

Het belang van vakkennis en goede samenwerking

De basis van het energiezuinig maken van gebouwen is (nieuwe) vakkennis en goede communicatie en samenwerking tussen alle betrokkenen. En daar is nog veel te verbeteren! Door het opbouwen en bijhouden van uw vakkennis, bent u in staat om beter af te stemmen met uw bouwpartners. Dit voorkomt miscommunicaties, zorgt voor een hogere marge en levert een beter eindproduct op. Kortom: een zorgeloos project voor álle betrokkenen.

Gezamenlijk energiezuinig maken van een gebouw

De training Luchtdicht bouwen en installeren is ontwikkeld door experts van Bouwradius, Zehnder en Technische Unie. Het centrale thema van de training is het gezamenlijk energiezuinig maken van een gebouw. Hoe dóé je dat precies?

Het doel van de training is om de samenwerking tussen bouwers en installateurs te verbeteren. Want, meer samenwerking en begrip op de bouwplaats leidt tot minder fouten, méér plezier én een comfortabel en energiezuinig gebouw voor de eindklant.

We nodigen bouwers & installateurs dan ook van harte uit om samen naar de training te komen.

Resultaat

Na afloop van de training :

  • Weet u wat er nodig is om optimaal te bouwen en installeren, door nieuw opgedane kennis en door betere samenwerking.
  • Heeft u actuele kennis op het gebied van energiezuinige, luchtdichte constructies, optimale ventilatie én de impact van ventilatie binnen luchtdichte constructies.
  • Kunt u hierover advies geven vanuit verschillende perspectieven (bouw en installatie) en bent u in staat uw advies deskundig te onderbouwen.

Inhoud training

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Energiezuinig bouwen en de eisen aan nieuwbouw en renovatie
  • Wat betekent de BENG voor het ontwerp/bouw van woningen
  • Het uitvoeren van een dlowerdoortest in de praktijk
  • Hoe invulling te geven aan de belangrijkste eisen uit het bouwbesluit
  • Doorspreken van een tekening van een energiezuinige woning, vanuit verschillende perspectieven (bouw en installatie)
  • Inventarisatie van benodigde maatregelen vanuit bouw en installatie.
  • Rondleiding Inspiratiecentrum Technische Unie (in Zwolle of Utrecht, afhankelijk van de trainingslocatie)
  • Gelegenheid tot netwerken en samen na te praten

Certificaat

Na afronding van de training ontvangt u een bewijs van deelname van Bouwradius, Zehnder en Technische Unie. 

In het kort

Voor wie:

De training is geschikt voor adviseurs, ontwerpers, projectleiders, werkvoorbereiders, ingenieurs en andere professionele betrokkenen bij nieuwbouwprojecten in woningbouw of utiliteit.

Het is een meerwaarde voor de onderlinge samenwerking om als bouwer en installateur samen naar de training te komen, maar niet noodzakelijk. 

Duur:

1 dag, 8.30-16.00 uur

Maximaal aantal deelnemers:

12

Investering:

€ 350,– per persoon, inclusief lunch, studiemateriaal en certificaat.

   

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.