OPLEIDINGSWIJZER

Technische Unie
8 juni 2022
author-image

Tu Campus biedt 3 verschillende opleidingen aan die aansluiten op de 6 functieprofielen van de InstallQ erkenningsregeling. Elk functieprofiel heeft een eigen examen (m.u.v. basis monteur dak). In onderstaande tabel staat aangegeven welke opleidingen u nodig heeft om zich voor te bereiden op deze examens. Hierbij zijn een aantal dingen belangrijk om in de gaten te houden.

Functieprofiel Examen Opleiding Let op!
Basis monteur dak Geen examen, u ontvangt een deelname certificaat Module Solar Safety  
Eerste monteur dak Eerste monteur dak Eerste monteur dak  
Monteur onder dak Monteur onder dak Monteur onder dak De module Solar-Electrical 1 maakt deel uit van deze opleiding.
Deze module maakt ook deel uit van de opleiding Ontwerp & Advies.
Heeft u deze module al gedaan, geeft u dat dan aan in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier
 
Eerste monteur allround Eerste monteur allround Eerste monteur dak + Monteur onder dak

U hoeft niet voor beide opleidingen een examen te doen, u kunt in één keer het examen ‘Eerste Monteur allround’ doen na het doorlopen van beide opleidingen. Geef dit verzoek aan in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

Ontwerp & Advies Ontwerp & Advies Ontwerp & Advies

Formeel gezien heeft u aan deze opleiding voldoende voor de erkenning als werkverantwoordelijke, mits u de andere taken goed heeft gedelegeerd binnen uw bedrijf. Wij raden u echter aan om als eindverantwoordelijke het gehele traject te doorlopen.

De module Solar-Electrical 1 maakt deel uit van deze opleiding. Deze module maakt ook deel uit van de opleiding monteur onder dak. Heeft u deze module al gedaan, geeft u dat dan aan in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier 

Werkverantwoordelijke Werkverantwoordelijke Eerste monteur dak + Monteur onder dak + Ontwerp & Advies U hoeft niet voor alle opleidingen een examen te doen, u kunt in één keer examen doen na het doorlopen van de opleidingen. Geef dit verzoek aan in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

Het is niet verplicht alle modules van de opleidingen te volgen

Mogelijk zijn door opleiding of ervaring bepaalde modules voor u overbodig. Loopt u daarom goed de inhoud van de verschillende modules door om daar voor uzelf een inschatting van te maken. Wilt u hier advies over? Neem dan contact op met tucampus@technischeunie.com

U kunt ervoor kiezen examen te doen per opleiding of per functieprofiel

Er zijn functieprofielen waarvoor u meerdere opleidingen zou moeten doorlopen om u goed voor te bereiden op het examen. In dat geval is het dus niet nodig de examens van de desbetreffende opleidingen te doen, maar schrijft u zich apart in voor het examen behorende bij het functieprofiel. Dit geldt voor het functieprofiel en examen Monteur Allround en voor Werkvoorbereider.

Leest u per functieprofiel goed door welke mogelijkheden er zijn en maak voor uzelf de keuze die u het beste uitkomt. Wilt u hier advies over? Neem dan contact op met tucampus@technischeunie.com

Voor een groot deel van de modules is elektrotechnische basiskennis vereist

Dit is de reden dat er in de opleiding ‘Eerste monteur dak’ de module Electrical-Basics is opgenomen. Bent u al in het bezit van een erkende E-opleiding? Dan hoeft u deze module niet te volgen. Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij inschrijving. Volgt u een andere opleiding en heeft u geen elektrotechnische basiskennis, dan raden wij u aan de module Electrical-Basis als eerste te volgen. 

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.