SOLAR-INSPECTION

Technische Unie
6 oktober 2022
author-image

In de module Solar-Inspection leert u PV-systemen inspecteren. Solar-Inspection is de derde module van de opleiding Monteur onder Dak.

Resultaat

Tijdens de module Solar-Inspection leert u hoe u in de praktijk een PV-systeem volgens de normen inspecteert en hoe u eventuele fouten opspoort. Rapportage is ook onderdeel van de training. 

Over de module Solar-Inspection

De module Solar-Inspection behandelt:

  • Uitgangspunten, inspectiefrequentie en inspectiesoorten
  • Voorbereiding, verslaglegging en aansprakelijkheid
  • Uitvoeren visuele controle, meting en beproeving (AC en DC), monitoringsysteem
  • Aandachtspunten veilig inspecteren en invullen inspectiechecklist
  • IV-curve-analyse

De module Solar-Inspection maakt samen met de modules Solar-Electrical 1 en Solar-Electrical 2 deel uit van de opleiding Monteur onder Dak.

Certificaat

Na het volgen van deze losse module ontvangt u een certificaat van deelname. Er is geen examen. Wilt u voldoen aan één van de vereisten voor de InstallQ erkenningsregeling voor Zonnepanelen, kijkt u dan in onze opleidingswijzer [link] welke opleidingsroute u het best past.

In het kort:  
Voor wie: Installateurs die zelfstandig een inspectie op zonnepaneel-installatie willen kunnen uitvoeren en daarover willen kunnen rapporteren.
Duur: 1 dag
Maximum aantal deelnemers: 8 deelnemers
Investering:  € 550,-

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.