SOLAR-DESIGN

Normen en richtlijnen Technische Unie
8 februari 2021
author-image

Na de module Solar-Design ben je in staat om een optimaal ontwerp van een zonnestroomsysteem te maken. Solar-Design is module 2 van de opleiding Solar-Specialist en kan tevens als losse module worden gevolgd.

Resultaat

Solar-Design doorloopt het ontwerp van een zonnestroomsysteem: van zonlicht tot aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Met Solar-Design ben je in staat om een optimaal ontwerp te maken; je begrijpt na afloop de werking en uitkomsten van gangbare ontwerpsoftware. Solar-Design is dé opleiding voor ontwerpers en adviseurs in de zonne-energie, maar ook voor iedereen die echt wil begrijpen hoe een zonnestroomsysteem werkt in de praktijk.

Over Solar-Design

De module Solar-Design behandelt:

  • Factoren die de prestatie van een zonnestroomsysteem beïnvloeden en Performance Ratio
  • Rekenen met eigenschappen van licht, zonnecellen en -panelen, strings en arrays, bekabeling en omvormers
  • Dimensioneren van zonnepanelen en omvormer
  • Invloed van schaduw op het ontwerp van zonnestroomsystemen.

De module Solar-Design maakt samen met de module Solar-Allround deel uit van de opleiding Solar-Specialist. De modules zijn ook los te volgen.

Certificaat

Na het volgen van deze module ontvangt u een certificaat van deelname. Er is geen examen. Wil je gaan voor de erkenningsregeling Zonnepanelen (PV)? Kijk dan hier.

In het kort

Uw achtergrond:

U bent klant bij Technische Unie.

Voor wie:

Installateurs, adviseurs en ontwerpers van zonnestroomsystemen. Intensieve opleiding, voor deelnemers met technische affiniteit ook zonder ervaring te volgen (na Solar-Allround).

Duur:

2 dag(en)

Maximaal aantal deelnemers:

10 deelnemers

Investering:

€ 1095,00 (excl. BTW) per persoon, incl. studiemateriaal en lunch

   

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.