PV-OPLEIDINGEN

Zonnepanelen plaatsen, onderhouden en inspecteren is met de verduurzaming van Nederland enorm in opkomst. Met de opleidingen Solar-Specialist, Solar-Topfitter en Solar-Inspector beschikt u over alle benodigde kennis en kunde. De losse modules binnen de opleidingen zijn ook apart te volgen en bij goed gevolg ontvangt u een certificaat.

Actuele trainingen

Erkenning zonnepanelen

Wil je als erkend PV-installateur aan de slag? Als je de examens van Solar-Specialist en Solar-Topfitter hebt behaald, en een erkende E-opleiding hebt, kun je je registreren bij InstallQ (het erkenningsinstituut van de Nederlandse installatie-branche) voor de erkenningsregeling Zonnepanelen (PV). Kijk hiervoor op de website van InstallQ.
Deze erkenning voor zonnestroomsystemen maakt aan elke opdrachtgever duidelijk dat je over alle noodzakelijke elektrotechnische expertise én kennis en kunde van zonnestroomsystemen beschikt. Dat is wel zo veilig, voor jou en je opdrachtgever!

Erkende E-opleiding

Voor de InstallQ erkenning is het nodig om in het bezit te zijn van een opleiding voor Elektrotechnisch Installateur (E-opleiding). Deze opleiding is niet bij Technische Unie te volgen. Wil je weten welke opleidingen hiervoor in aanmerking komen? Op deze lijst van InstallQ vind je alle erkende opleidingen.

Solar-register

Daarnaast wordt je na het behalen van Solar-Specialist of Solar-Topfitter automatisch opgenomen in het Solar Register. In dit register vind je gediplomeerde professionals in de zonne-energie.
Minder geïnteresseerd in de erkenning, maar wel in zonnepanelen? Alle modules die onder de opleidingen vallen, zijn ook los te volgen.

Warmtepomp-trainingen

Interesse in trainingen over duurzaamheid? Volg bij TU Campus ook trainingen over warmtepompen