Basistraining Licht & Lichtontwerp

Door: Technische Unie
8 februari 2021
Technische Unie

Krijgt u steeds vaker vragen over verlichting en wilt u deze vakkundig kunnen beantwoorden? In deze eendaagse training leert u alles op het gebied van licht en lichtontwerp. Begrippen als lux, lumen, candela en luminantie worden gesneden koek en na afloop kunt u professionele lichtadviezen opstellen.

Op dit moment staan er geen trainingen ingepland. U kunt zich wel inschrijven op de wachtlijst.

 

Resultaat

Na het volgen van deze training bent u in staat basisbegrippen uit de verlichtingskunde uit elkaar te houden en kunt u klantwensen omzetten in een onderbouwd lichtadvies.

Het belang van verlichting

Goede verlichting is belangrijk. Of u nu een woonhuis, openbaar gebouw, school of industriële omgeving verlicht. Verlichting beïnvloedt de sfeer, productiviteit én veiligheid. De laatste jaren krijgen opdrachtgevers en eindgebruikers ook steeds meer belangstelling voor licht in relatie tot gezondheid, productiviteit en energiegebruik.

Over deze training

Deze eendaagse training geven we in samenwerking met Lighting Design Academy. Van vakspecialisten leert u alles op het gebied van licht en lichtontwerp. U weet hoe u een lichtadvies opbouwt, welke stappen u moet doorlopen en wanneer u welk type lichtbron adviseert. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is licht
  • Licht en waarneming
  • Basisbegrippen
  • Kleur
  • Lichtbronnen en armaturen
  • Stappenplan voor een creatief lichtadvies
  • Lichtberekeningen
  • Cases; interieur, exterieur en daglicht

Na het afronden van de training ontvangt u van Lighting Design Academy een certificaat van deelname.

In het kort

Voor wie:

Installateurs, beginnende lichtadviseurs, projectinrichters, interieurarchitecten en iedere professional die meer wil weten over verlichting en licht.

Duur:

1 dag(en)

Maximaal aantal deelnemers:

12 deelnemers

Investering:

€ 410,00 (excl. BTW) per persoon, incl. studiemateriaal en lunch

   

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.